Feestjes vieren

In de afgelopen 15 jaar hebben we ieder jaar wel minstens één groot feest gevierd. Het huis en de tuin lenen zich daar enorm goed voor.. en als ik mijn ogen sluit zie en voel ik de feestvreugde weer.
Ik heb regelmatig als stille toeschouwer door het feestgewoel gewandeld om te genieten van al die kleine feestjes binnen het grote ..de kleine-fijne-één-op-één-bijpraat-gesprekjes, de muziek, het gedans, het gelach, de traan…
De feestjes voelden als kleine reünietjes, waardoor gedeelde verledens even weer samen kwamen… weet-je-nog-van-toen, ken-je-die-en-die nog? Hoe zou het met ze zijn?….
Feestjes waar velen even los kwamen van de alledaagse beslommeringen en ontspannen in het hier en nu zaten..
Waarbij af en toe even stil gestaan werd bij hen die in de ongeziene wereld hun feestjes vieren..

Het kloppend hart van ieder feest was overduidelijk de keuken.. dé verzamelplaats van al de zelfgekookte of meegebrachte lekkernijen, variërend van high tea’s tot indische rijsttafels..
Ik “geloof” dat het meest geliefde plekje altijd tussen het fornuis en de tafel was waar de “stiekeme” proever zichzelf verraadde door een binnensmondse “hmmm”..
Omdat we het ons niet al te moeilijk wilden maken stelden we de zelfbediening in. Even wennen voor menigeen, want het is toch wel een dingetje om zomaar bij iemand de kast in te duiken..maar al snel was iedereen wel gewend aan dit concept en voelde men zich best thuis in ons huis.. Iets wat ik stiekem toch als een cadeautje ervoer..

Toen we zelf een beetje “uitgekookt” waren kwamen de cateraars, van rijdende snackbar en een fietsende ijscoman naar een hamburgerstand tot aan Indische/Ambonese kokkies…

Dit jaar is het stil en ik kijk uit naar een volgend groter feest.
Tot die tijd vieren we de kleine feestjes die, eerlijk is eerlijk…ook erg fijn zijn..💝

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: