Mi Dushi Aruba

In 1968 werd mijn vader uitgezonden naar de West. Ik was 4 jaar oud toen ik samen met mijn moeder op het schip “de Prins der Nederlanden” stapte en met een tussenstop op Trinidad richting Aruba voer. De reis duurde 2 weken, waarin er genoeg vermaak was voor de kinderen, al kan ik mij er niet veel meer van herinneren.. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
Na 2 weken varen stonden we met onze zeebenen weer aan wal en maakten we kennis met ons eerste huis en niet veel later verhuisden wij naar ons tweede huis op Savanetha.

Aruba kende toen nog geen toeristen die in grote getale vakantie kwamen vieren. Het was een eiland waar elk strand nog vrij toegankelijk was en niet door grote hotelketens toegeeigend werd..
Ik leerde zwemmen in zee, op mijn rug een drijfei,  boven mij de stralende blauwe caribische lucht en onder mij een bed van zee-egels.
Het van piepschuim gemaakte ei liet mij met geen mogelijkheid naar beneden zinken, ik plopte zo weer boven water,  een veilige gedachte met die zee-egels onder mij.

Tijdens de weekenden verzamelden de families zich op het strand van Baby Beach of Eagle Beach, de vaders gingen duiken, de moeders zorgde  voor het eten en hielden de kids in de gaten en wij kinderen bouwden zandkastelen, verzamelden waardevolle schelpschatten, lieten ons bruinen door de warme zonnestralen, renden in en uit het zoute blauwe water…Het witte zand kleefde aan ons gebruinde lijf en we lieten ons droog blazen door de altijd aanwezige zwoele tropenwind.

Als ik terug denk aan die tijd voel ik de vrijheid, het ongedwongene, het onbezorgde  kind in mij .
Als ik zo naar de foto kijk van inmiddels 50 jaar geleden dan word ik daar blij van en laat ik mij graag meenemen op de golven van herinneringen die eventjes aanspoelen om vervolgens weer in de diepte van de oceaan te verdwijnen…

Mi dushi Aruba…🌞🥰

onehappyIsland

childhood

freechild

sweetmemories

happykid

somsmisikje

3 gedachten over “Mi Dushi Aruba

Voeg uw reactie toe

 1. Wat toevallig..
  Wij zijn ook in 1968 naar de west gegaan. Mijn vader werkte bij de marine en was gestationeerd op Curaçao. Van de Prins der Nederlanden kan ik me ook niks van herinneren…

  Geliked door 1 persoon

   1. Hoi Nicole,

    Mijn vader was in Valkenburg ZH gestationeerd bij de Marine luchtvaartdienst tot aan zijn pensioen in 1987. Hij was toen 50 jaar oud… ik kan nog steeds wegdromen bij de foto’s van toen. De marine had ook een eigen baai. Volgens mij was dat Blauwbaai. Sweet memories . Gr Franz

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: