Biologiejuf en het skelet

We blijven nog even in de schoolherinneringen, getriggerd door een stoffen boodschappentas met leren hengsels zit ik ineens in een biologieles bij een verstokte vrijgezelle juf…Ik moet haar leeftijd gokken.. een jaartje of..40? Geen flauw idee… ook bij haar moest ik vooraan komen zitten.
Naast haar bureau stond de boodschappentas waar zij steevast rond 12 uur haar thermoskan en broodbakje uit pakte en pontificaal, in our face, smakelijk op haar gemak, begon te lunchen..
Na dit een paar keer meegemaakt te hebben besloot een aantal uit de klas dit ook te doen…en ja..ik behoorde ook tot dit aantal..
De volgende les, rond 12 uur, pakte de juf haar lunch uit de tas.. wij volgenden haar voorbeeld..
We waren haar confronterende spiegelbeeld..
Helaas werd dit niet in dank afgenomen en mocht ik, samen met mijn klasgenootjes, mij melden bij de directeur waar we de opdracht kregen een paar passages uit het biologieboek over te schrijven… Onder het schrijven beraamden we een plan.

De juf ging naar huis en wij slopen de klas binnen, pakten het skelet en liepen met onze nieuwe vriend richting de moestuin..
Onderweg verloren we een botje, hing zijn kaak scheef, viel zijn been eraf en rolden de tranen van het lachen over onze wangen..
We legden het skelet in een kuil..half zittend en met één arm dramatisch over de rand van de kuil gepositioneerd.. een soort vervroegde Halloween actie..

In spanning, met een hoop gegiegel, stonden wij en iedereen die lucht had gekregen van deze stunt, de volgende ochtend de juf op te wachten…
Ze kwam…ze zag…en gilde het uit, gevolgd door een tirade over het onverantwoordelijke gedrag van de daders…. of we ons wel realiseerden wat we hadden gedaan.. Onbetaalbaar….
En de daders?
Die zwegen als het graf…
🙅🏻‍♀️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: