Herinneringen op zolder

Paps en mams zijn verhuisd. Het oude huis staat er verlaten bij. Overal liggen nog de restanten van wat is geweest.. De zolder ademt verleden tijd.. De grote witte kasten zijn met een kleine aanpassing prachtige zadelkasten geworden en staan nu op de stal van mijn oudste dochter.
Op 1 van de kasten prijkt nog steeds de sticker van een eekhoorn, ooit ontworpen voor Bolletje Beschuit, door mijn, enorme vierkante bril dragende oom. Hij is er al enige tijd niet meer maar het afgelopen jaar is hij via zijn stickers al 2x eventjes voorbij gekomen..
Op zolder duiken mijn vader, mijn broer en ik in de laatste hoek vol met nog uit te zoeken dozen.. Eigenlijk duik ik in de dozen en zij kijken toe en geven aanwijzingen…: “Leuk, mag blijven.. jeetje bestaat dat ook nog?…mag weg.. “

Al gauw zit ik in een ooooh en aaaah moment..
Mijn sprookjesboeken, werkstukken over o.a. de bosmuis met een zelfgeschilderde voorkant van een…ja ja een bosmuis…(waar ik toen en nu nog steeds trots op was en ben), Tina’s (wie heeft ze niet gelezen?), een LP van The Partridge Family, herinneringen aan mijn sportief volleybal-basketbal-handbal-badminton- en squash-verleden, een handvol foto’s en een door mij gepointilleerde Jan Cremer (eentje om in te lijsten) komen als kleine zoekgeraakte cadeautjes, een voor een tevoorschijn…

Op mijn oude kamer staat, bedolven onder kleding, een krukje..
het is hét krukje waar mijn platenspeler op heeft gestaan, toen nog bekleed met een stofje bedrukt met verschoten pioenrozen.. Ik herinner me ineens dat ik de rozen en de bladeren allemaal opnieuw met viltstift ingekleurd had…Ik besluit om ook dit stukje verleden met mij mee te nemen…

Nog een kleine 3 weken en dan trekken we de deur voor altijd achter ons dicht…maar de herinneringen blijven forever.. 💗

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: