Paps gaat verhuizen

Het is 1971 en na 3 jaar op Aruba gewoond te hebben kwamen we via Delft in Wijk te wonen.
Een groot nieuwbouw huis met heel veel nieuwe spullen..
In de woonkamer nodigde een armleuningloos bankstel met oranje ribcord kussens en een wit leren zijkant je uit om erop te ploffen. Boven het bankstel werd je verwelkomd door twee, bijna levensgrote zwart-wit portretten van mijn broer en mij.
De muur was bekleed met een decorbehang vol bladeren in diverse groen/blauw kleurschakeringen, waardoor je je een beetje in een jungle waande.
Tegen deze muur stond een grote, witte, drie-delige kast met ronde zilverkleurige handvatten, deurtjes, een laatje en een kast met een klepdeur. De open delen waren opgevuld met foto’s, beeldjes van olifanten, elfjes en stapeltjes post. Boven de klepkast lag een lange wit/zilverkleurige, voor die tijd best een moderne,  radio en in de klepkast stond de platenspeler en  een cassettespeler met daarnaast dozen met, vooral zelf-opgenomen casettebandjes en daar onder een rij LP’s..
Er was vaak muziek in huis, evenals de nodige feestjes en partijtjes. Kletsende, lachende, maar vooral etende mensen..

Achter in de hoek van de woonkamer stond een zelfgemaakte oranje/bruinzwarte bar met 2 barkrukken er voor, met aan de muur een grote prijzenkast vol met, door mijn vader gewonnen bekers, medailles en lintjes… het mancave gedeelte van de woonkamer..

De houten tafels in de vorm van een dolfijn, palmboom en bloem, meegenomen uit Aruba, vond je her en der in de woonkamer, evenals de houten beelden die je bijna in elk Indisch huis wel tegenkomt..

Het is 2020.. bijna 50 jaar later..
De oranje bank hebben we tijdelijk van zolder gehaald.. we pakken de herinneringen in, verdelen spulletjes of geven ze weg.. komen een winkel aan nieuw linnengoed tegen.. vinden langelee verdwenen spulletjes ..én..een stukje van het jungle-behang..terug.

Over niet al te lange tijd trekken wij de deur van dit huis voorgoed achter ons dicht…
Mams is inmiddels verhuisd
Paps gaat ook verhuizen..

Een aantal dagen later komt de kast bij het programma “100 Jaar Jong” even voorbij..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: