Oerkreet

Gisteren meldde ik mij af voor een cursus waar ik veel zin in had, omdat mijn lijf en, zo later bleek de kosmos, hun eigen plan trokken…en waar dementie als een ongeleid projectiel door alles heen schoot..

Op mijn agenda stond een dagje dat vanzelf voortkabbelde, even alles op een laag pitje.. Het werd een roller coaster vol emoties.
Paps belde met de melding dat de dementie voor boosheid had gekozen. Ik vroeg hem naar ons toe te komen..mijn jongste dochter reed naar mijn moeder om haar mee te nemen in de hoop dat de boosheid zou wegebben.

Het nieuws stond in het teken van de excuses die de Koning Indonesië aanbood voor de slachtoffers van de onafhankelijkheidsoorlog ’45-’49..
Een dolk in de rug van mensen zoals mijn vader. Hij postte uit verdriet en woede dat hij al zijn insignes en lintjes terug zou geven.
De bal begon te rollen. En dankzij Peggy Stein, voorzitter van het Indisch Platform 2.0, stond een kleine 2 uur later Nieuwsuur op de stoep voor een interview..

Ik propte wat paracetamols naar binnen, maakte ondertussen afspraken met de casemanager en coördinator van de dagbesteding voor mijn moeder, want ook dat moest geregeld worden omdat haar dementie steeds meer grip op haar leven krijgt..

Paps zat in mijn keuken. Verdriet, woede, onmacht, onbegrip, hulpeloosheid en nog tig andere emoties vlogen door zijn lijf..
Zijn strijdvaardigheid baande een weg door alles heen, hij kamde zijn haar en… de rest spreekt voor zich..
Paps voelde zich leeg.. ik hoop dat het vandaag iets beter gaat met hem

https://m.facebook.com/groups/684839725027229?view=permalink&id=1467930473384813

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: