Bye bye 2019

Ons kikkerlandje had de Kerst grijs en blubberig gekleurd, de sneeuw bleef ook dit jaar uit en ik dacht, volgend jaar vier ik Kerst in de sneeuw, zoals het hoort… De gedachte bleef totdat ik een foto van mijn nicht voorbij zag komen waarop hun auto door een groot geel gevaarte, door de sneeuw, de berg op getrokken werd. Mijn idyllisch Kerst idee smolt als sneeuw voor de zon..

Kerst ligt inmiddels een aantal dagen achter ons. Het grijze heeft plaats gemaakt voor een, met een zweem van rood, geel, wit en blauw gekleurde lucht. De kou hangt als een dunne deken over het land, de auto’s hebben een vrieslaagje op de ruiten en ik tuur in de verte naar de bladloze wilgen die als pentekeningen het einde van mijn vergezicht markeren. Het beeld wordt zo nu en dan onderbroken door passerende auto’s.
Het zijn van die momenten van stilte, tussen het gejank van de hond en een kwebbelende dochter door, waar ik intens van kan genieten en om even door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar te wandelen.
2019 is net als de voorgaande jaren voorbij gevlogen en heeft tijdens haar vlucht her en der een marker geplaatst.
De tijd is iets ongrijpbaars en tegelijkertijd een houvast, hij glipt uit je handen maar houdt de momenten vast die onze herinneringen vormen.
2019 ik heb om en met je gehuild en gelachen, ik heb je vastgepakt en losgelaten, je gaf mij inzichten, kracht en moed.
Dank aan 2019 en iedereen die daar inzat. Fijn dat ik jullie mocht ontmoeten, jullie maakten het verschil.
Voor 2020 wens ik iedereen genoeg lichtpuntjes voor de donkere dagen, tasjes met troost voor de dagen van gemis, potjes vol lach om de tranen te doen stoppen, liefde en vriendschap om je veilig te voelen waardoor je kunt zijn wie je zou willen zijn.
Liefs Nicole🥂💖

Een gedachte over “Bye bye 2019

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: