Een dagje ouder…

We worden allemaal een dagje ouder, we komen een kilootje of wat aan, het haar wordt kunstmatig op kleur gehouden en er verschijnen her en der extra huidplooitjes in wat ooit een mooi strak velletje was.

Als vrouw werd ik ook overvallen door van die oncontroleerbare opvliegers die zomaar vanuit het niets je lichaamstemperatuur naar extreme hoogte doen stijgen en je dan als menselijke zweetdouche door het leven laten gaan.. althans op het piekmoment, wat tegelijkertijd ook hèt moment is waarop je als een tornado je kleding van je lijf wil rukken…
Dit gaat de hele dag door, zelfs ’s nachts verandert het bed in een waterbed en ontstaat er een haat liefde verhouding met het dekbed.

Dit fenomeen sloop, zeer geniepig, mijn leven binnen.
Ik was net een paar maanden 50, iets wat ik geweldig vond, maar zeker niet dmv een immens grote opblaas Sarah bevestigd wilde krijgen..
Het was januari 2015 en alles liep op rolletjes..dacht ik.
In dié maand veranderde alles en verdween de controle over mijn lichaam..
Door de opwarming van mijn lijf en de nodige zweetuitbarstingen bleven mascara en de zwarte, met zorg op mijn ooglid geplaatste lijntjes niet meer op de aangebrachte plekken zitten.
Het leek aan het einde van de dag alsof mijn ogen nog maar net een stevige huilbui hadden overleefd terwijl mijn inmiddels zichtbare rimpels veranderd waren in kleine kronkelige riviertjes zwarte lava..

Vol goede moed stapte ik een cosmeticawinkel binnen in de hoop dat men mij kon voorzien van een gedegen advies.. De goede moed, met inbegrip van mijn hoop, verdwenen snel nadat ik mijn vraag gesteld had..
“Euh mevrouw.. vaak is het zo dat vrouwen op een bepaalde leeftijd…” KILLING!! ..om dit uit de mond van een strak in het velletje zittend mokkel te horen..
Daar ging ik.. met in het kielzog, mijn gekrenkte ego..

Maar ook aan dit sprookje zit gelukkig een happy end!
Sinds kort draag ik door dochterlief aangebrachte wimperextensions!!
De oogleden worden automatisch op een natuurlijke wijze gelift en iedere ochtend is het opstaan met de ogen van een actrice die net haar beauty slaap heeft gedaan.

En de opvliegers? Die hebben mij een jaartje lastig gevallen om daarna hun koffers te pakken. Zo nu en dan komen ze in afgeroomde vorm eventjes op visite, maar dat mag. 🙋🏻‍♀️

20190708_1823315907558069460774775.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: