Nicoldier

Enige tijd geleden had ik een gesprek met een vriendin, even bijpraten of eigenlijk meer voorpraten om een datum te prikken om uitgebreid bíj te kúnnen praten.
De agenda’s staan vol afspraken variërend van saai serieus via leerzaam ontdekkend naar gezellig rond de keukentafel, zo af en toe afgewisseld door een doe even niets weekendje.

Voordat we een datum definitief vastleggen hebben we het over de diversiteit van de mens, over hoe uniek we zijn, waarin wij uitblinken. Maar ook hoe wij dit zelf ervaren én of dit overeenkomt met hoe de ander naar je kijkt en de signalen ontvangt.
Interessante gesprekjes, waarin het beeld en de inzichten van en over jezelf en van de ander soms lijnrecht tegen over elkaar staan, je een eye-opener bieden, je soms doen verbazen of zelfs doen schrikken en héél soms laat denken..”je ziet het echt totally verkeerd”
Zo zei iemand die mij amper kende : “zo ken ik je weer”. Ik was verwonderd maar hoewel mijn hoofd zich afvroeg “hoe dan” hield mijn mond zich stil.

We schuiven wat heen en weer en prikken uiteindelijk een datum.
De dag breekt aan en vriendin komt samen met vriendlief uitbundig vrolijk onze keuken binnenstappen.
Er wordt gekust en geknuffeld want we vinden het fijn elkaar te zien.
Ze drukt mij een doos in mijn handen, ik open het en uit het papier en bubbeltjesplastic verschijnt er een alleraardigst en kleurrijk vogelbeest. 


Het Nicoldier is geboren, herrezen uit haar creatieve brein vanuit liefde en vriendschap. In het zilveren boekje staan met pen de eigenschappen van het Nicoldier beschreven. Ik lees het zo nu en dan door, voor de leuk, de herkenning, een inzichtje, maar ook voor die kleine bevestiging als ik weer eens twijfel..

Een bijzonder cadeau, nogmaals…
Dankjewel lief Jackdier 
Nicoledier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: