Idar Oberstein

Wat vroeger vast en zeker een levendige plek was is nu een plaatsje vol vergane glorie.

De Hauptstrasse is gevuld met winkeltjes overladen met edelstenen, overduidelijk gekocht bij één en dezelfde groothandel en veelal op dezelfde wijze uitgestald.

In de etalage liggen de pronkstukken van weleer, hun glans is er inmiddels wel af.. Een zonnestraal probeert door het stof heen nog een kleine glinstering tot stand te brengen, de eigenaar zet zijn gebit in een appel en als ik naar binnen kijk knikt hij ongeïnteresseerd….Zijn glimmertje glanst ook niet meer..
Ik denk dat als er nu een aantal dagen wolken boven dit plaatsje hangen, menigeen met een winterdepressie uit deze zomer komt..

De eigenaren van ons appartementje hebben al meer dan 45 jaar een restaurant midden in deze ooit welvarende en bruisende winkelstraat. Ook zij sleuren zich door de dagen en pakken ieder vrij moment om van hun plekje onder de Duitse zon te genieten. Aan het eten zal het zeker niet liggen, want dass war sicher Lecker!
Het leukste stukje is am Marktplatz aan het einde van de straat met restaurantjes en ijstentjes, maar waar je ook even van je stoel moet omdat er ineens een verdwaalde auto tussen de terrasjes rijdt..

De kerken, een plek die ik graag bezoek voor een stilte moment, voelen hier kil en hard aan, een gekke gewaarwording omdat hoe klein of lelijk een kerkje in Frankrijk ook is, ik er altijd even in kan zitten en een moment van innerlijke stilte kan ervaren..

Het appartementje is klein maar prima te doen, de onderbuurvrouw nam vrijdag vlak voor haar vertrek nog spontaan poedelnaakt ( sommige dingen hoef ik echt niet te zien) een duik in het zwembad… en daarna werd het heerlijk stil en hebben we veel woorden op het digitale papier kunnen zetten en rondslingerende gedachten kunnen ordenen.

De volgende vakantie vieren we zeker weer in Frankrijk, onze portie Bratwürsten und Schnitzels hebben we wel gehad.

20180812_1916319054851944035143095.jpg20180812_1924549036868563763081080.jpg20180812_1927007570167202330946307.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: