Even weg

Op het laatste moment besloten we om eventjes er tussenuit te knijpen maar een “last Minute” huisje in Frankrijk vinden, zo een kleine 500 km bij ons vandaan viel niet mee. De leuke huisjes waren of al verhuurd of veel te duur. We lieten Frankrijk voor wat was en vonden uiteindelijk iets in Duitsland.

De reis begon maandagochtend met als eerste doel : Monschau.
Vroegûh (ik was een jaar of 10) ben ik hier ooit met mijn ouders en broertje geweest. Het riviertje, de huizen en de geraniums kan ik mij nog levendig voor de geest halen.
Wij gingen met de auto op vakantie en tijdens het wildcamperen was een klein leger-survival tentje ons onderkomen, net groot genoeg voor 2 volwassenen en 2 kiddo’s.
Mijn ouders sliepen in de lengte en mijn broertje en ik nestelden ons in de punt van de tent.
‘s Ochtends werden wij gewekt door de geur van gebakken eitjes, door paps op een eenpersoons gasbrandertje bereidt en genoten wij van keiharde crackers uit een survivalpakket van de Mariniers.

Ik geloof dat er toen bij ons op zolder dozen vol stonden met ingeblikt en ingeseald Navy-food…. Genoeg om meerdere hongerwinters door te komen..

Met omleidingen en wat file’s kwamen wij in Monschau aan. Een feest van herkenning, zelfs de geraniums hingen er nog!

Na een lunchje en een korte wandeling door dit schattige plaatsje zetten wij de rit voort naar onze vakantiebestemming : Idar Oberstein.
Tijdens de autorit werd langzaamaan duidelijk dat “Umleitung” het woord van deze vakantie zou worden… Er wordt druk aan de weg getimmerd.. althans zo lijkt het.

Tegen het einde van de middag reden wij het erf op van ons plekje onder de Duitse zon, de eigenaren waren er niet en wij werden ontvangen door de topless zongebruinde benedenbuurvrouw… oké ze had even een handdoek omgeslagen, dus het was niet direct zo in your face momentje..

We liepen naar boven waar ons appartementje zou zijn.
Hoewel het er erg sauber uitzag, miste ik het “Feng Shui” gevoel.

De nacht viel en de slaap kwam maar niet en de nacht duurde lang.. Dat moest duidelijk even anders.
De volgende dag trakteerde ik de ruimte op een kleine make-over en even later klopte het gevoel en kon de vakantie beginnen!
🌞
De rust neemt de tijd om zich in mijn systeem te nestelen, na een onrustige eerste nacht besloten wij een stuk te gaan rijden. Met een buiten temperatuur van ca. 35 graden is het aangenaam vertoeven in de auto..

We zitten in een bergrijk gebied welk begroeit is met enorme “kerstbomen” afgewisseld met open stukken die her en der groen maar veelal bruin zijn. De grote droogte laat zo haar sporen achter.
De dorpjes die wij doorkruisen missen elke vorm van charme en de huizen zijn of lelijk of oerlelijk, extra benadrukt door de gebruikte kleuren.. onbestemd geel, verschoten rood of iets wat lijkt op lila.

De omgeving is best mooi maar mist het Franse gevoel. Dit is natuurlijk niet zo gek, aangezien we in Duitsland zitten..

Nee het wordt geen stukje vol kommer en kwel, don’t be afraid want we zitten prima in een heerlijk rustig en redelijk stille omgeving en het hoofd krijgt weer ruimte om de woorden naar buiten te laten stromen.

Ik realiseer mij dat er even geen ikjes meer uit de pen zijn gevloeid, niet omdat er niets te schrijven valt maar omdat er soms dingen in mijn leven gebeuren die ik misschien wel aan het “papier” toe vertrouw maar nog niet kan delen met de buitenwereld.
De woorden verschenen op het scherm en ik realiseerde mij dat het een heel document gaat worden, geen ikje van 200 tot 400 woorden maar een grote IK… Wanneer het af is? Ik durf het je niet te zeggen… ergens ooit..

Op dit moment waait de wind door de woning, de stem van de Duitse eigenaar wordt soms door een zuchtje wind mee naar boven genomen en vliegt via het achterraam weer naar buiten.
Wat een rust…
🧘‍♀️👧

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: