Zonnebril

Ineens breekt het pootje van mijn zonnebril…krak.. En als er iets is waar ik naast mijn gewone bril niet zo goed buiten kan, dan is dat mijn zonnebril op sterkte..

Wat de oorzaak van de breuk is? Geen idee en het ziet er naar uit dat de zonnebril niet meer te repareren valt.. Op zoek dus naar een brillendokter.. Voor mij geldt.. alles is mogelijk tot het tegendeel bewezen is..

Volgens Google zit in St. Yrieux een opticien. Qua tijdstip zitten we goed, dus hup, vol goede moed de auto in en 13 kilometer later staan we in de zaak. Ja ja, iets van: wat ik in mijn kop heb, heb ik niet in mijn kont..

Ik laat mijn bril zien en met een hoofdschuddend non non non wordt het bevestigd.. de breuk kan niet meer gelijmd worden..

Plan B : Héél graag een ander montuurtje! De opticiene wipt een brillenglas uit mijn gebroken bril en als een Sherlock Holmes speurt ze met mijn glas als vergrootglas in haar hand naar het goede model. Een kwestie van passen en meten… Even later zet ik er eentje op mijn neus en denk (want heel scherp zie ik het niet) dat het wel een oké brilletje is.

Over een uurtje is het klaar meldt ze, Formidable! Pas de problème!

We wandelen door het plaatsje, halen een brood en een gebakje bij een, wat later blijkt, engelse bakker, kopen een balsamico azijn in een enorm grote dranken- annex servies- annex cadeau- annex erisvanallestekoop-winkel en lopen vervolgens terug naar de opticien.

De bril is klaar, past en..Je suis weer helemaal happy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: