Must haves in Frankrijk

In de mist laten we Chàlons-en-Champagne achter ons.

Een leuke plaats met kleine winkeltjes vol lekkernijen en een overdekte markt vol met kleurrijke groenten. We slaan onze slag en ons Frans boodschappenmandje vult zich snel met heerlijkheden. Voor de sla en de pasta nemen we een bak vol tomaten in alle kleuren, vormen en maten mee.

We wandelen langs een kaaswinkeltje, een feestje voor mijn kaasminnende man. We passeren een boucherie met prachtige terrines en volvette worsten, een viswinkel waar de vers gevangen vissen netjes liggend naast de chaos van garnalen je de winkel bijna intrekken. In het volgende winkeltje liggen de allermooiste éclaires, een must have als je in Frankrijk bent.. Evenals natuurlijk de gebraden kip van de markt!

De mist trekt langzaam op en onder begeleiding van de zon rijden we de herfst tegemoet.

Het landschap is glooiend en de velden zijn gevuld met koolzaad waar de gele kopjes nog steeds mooi afsteken tegen het groen van de omgeving. De mais is dor net als de zonnebloemen die hun gele blaadjes al even kwijt zijn.. De wijnranken staan druifloos en verliezen langzaamaan hun blad.

Het landschap en de blauwe lucht is wijds waardoor ik het gevoel heb oneindig ver te kunnen kijken.. zo nu en dan wordt mijn blik onderbroken door een bos bomen waar het groen langzaam wordt opgeslokt door het geel, rood en bruin..

De geur van de Franse kaasjes en de gebraden kip mengt zich door de auto..

Nog 300 km te gaan..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: