Rookvrije ik

Het is 12 augustus 1998, morgen gaan we trouwen en stop ik met roken.. Of ik daadwerkelijk geniet van die laatste sigaretten is mij niet geheel duidelijk, ik heb meer het idee dat ik nicotine en teer aan het hamsteren ben voor de rest van mijn leven..

Mijn allereerste sigaret.. genomen uit nieuwsgierigheid, geen flauw benul hoe dat moest.. inhaleren en uitblazen..en vooral het niet lekker vinden.. Daarna, op naar het volgende level.. over de longen roken.. inhaleren… doorslikken 🤔 en in een giga hoestbui schieten.. Tranen in de ogen en mijzelf afvragend of dit nou zo lekker was. .. Oefening baart kunst en de rook vond uiteindelijk vanzelf de weg naar mijn longen en weer terug. Mijn rookavontuur begon toen ik in de 3de van het middelbaar zat.. denk ik.. superstiekem, de shag en sigaretten werden voor thuiskomst tactisch verstopt. Het rookluchtje werd gemaskeerd door kauwgum of pepermunt en een lading parfum..

Ik ben 2x publiekelijk (voor zover ik het mij kan herinneren) betrapt door mijn ouders.. Een zo niet stoer moment..

Twintig jaar en een enorme hoeveelheid aan lege pakjes sigaretten en shag verder, steek ik de ene sigaret met de andere aan.. klokslag 12 stopt mijn verslaving.. Nog maar een paar minuten..

We vliegen terug naar het nu en is het morgen 19 jaar geleden dat ik gestopt ben met roken en.. ow ja… met koffie drinken.

3 gedachten over “Rookvrije ik

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: