Woorden(k-)pracht

Ik had mij serieus voorgenomen deze vakantie de diverse korte verhalen te lezen van volgers en lezers van mijn blogjes, omdat ik daar al even niet de tijd voor had of liever gezegd..om moverende redenen niet de tijd voor heb genomen..

Vol goede moed rolde ik mijn vakantie in.. maar.. het internet vertrok met de noorderzon en moest ik mijn goede voornemens tijdelijk in de koelte van de koelkast zetten.
Nu ben ik geen grote en hongerige boekenwurm en vind ik boeken vaak te dik.. ik begin voorin als aanloop naar een grote sprong richting het einde.
Het zegt overigens niets over de schrijvers maar alles over mijn nieuwsgierigheid naar de afloop van een verhaal.. Het sleurt mij dwars door de volgeschreven pagina’s, stopt voor het laatste hoofdstuk waar het zich volstopt met de woorden tot aan de laatste punt..
Enfin.. geen internet.. geen blogjes.. geen leesvoer, totdat ik een boek van Jeroen Brouwers aangereikt kreeg.. Hamerstukken heet het. Een 768 pagina’s tellende dikke pil over alle polemieken en korzeligheden. Een bonte verzameling aan geirriteerde reacties op auteurs, aan elkaar geschreven met zinnen, gevormd uit de woordenrijkdom van meneer Brouwers.
Alles gegoten in korte stukken. Kort genoeg zodat mijn nieuwsgierigheid niet direct door racet naar de ontkopping en piepend tot stilstand komt voor de verlossende punt. Ik geniet van de woordenpracht en concludeer dat hij best leuk schrijft voor een briljant literair schrijver.
Nee het boek is niet uitgelezen, dat hoeft ook niet, ik kan er jaren over doen als ik dat zou willen.. Punt.

En de blogjes van mijn lieve volgers en lezers.. ik ga ze snel lezen, beloofd!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: