Droogmolen

Al enige tijd geleden ging onze vaatwasmachine, na jaren trouwe dienst en talrijke borden, glazen, bestek, potten, pannen schoon afgeleverd te hebben, kapot.. een vervanger is er nooit gekomen.
Kort daarna gaf onze wasdroger het op.. het urenlange onuitputtelijke gedraai werd hem uiteindelijk teveel.
Om toch wel dezelfde reden als bij onze vaatwasser, besloten wij ook deze niet te vervangen. Onze energierekening daalde behoorlijk.
De afwasborstels en sponsjes, onder de bezielende leiding van manlief, namen de honneurs waar en leverden, naast een “anders” denkmoment, een keurig schone vaat af. De oude vaatwasser staat nog stilletjes onder het aanrecht verscholen achter een deurtje dat zonder bruut geweld niet open gaat. We laten het maar zo..
De wasdroger heeft nog een tijdje als extra afzetplek naast de wasmachine gestaan totdat deze er ook de brui aan gaf. Deze werd wel direct vervangen omdat het wassen op de hand toch wel een te grote stap terug in de tijd was. De witgoedleverancier nam zowel de wasmachine als de droger mee en liet een gloedjenieuwe wasmachine achter.
Het drogen verplaatste zich nu volledig naar onze overloop en voor de lange hangdingen naar het trapgat. En zo hangt de overloop een aantal dagen per week vol wasgoed..

De lentes braken aan en het wasgoed werd, zodra de eerste zonnestralen en de zuchtjes frisse wind weer zicht- en voelbaar waren, in volle glorie buiten aan waslijnen gehangen.
Zo werd mijn uitzicht vanuit de auto of tijdens een wandeling, regelmatig verrast door stralend witte onderbroeken, waar veel bil in kon.. BH’s waar het kant er vanaf spatte en strings die je bijna als flosdraadjes kon gebruiken…. Ik bouwde een weerstand op tegen waslijnen en droogmolens.. .
Ik heb jaaaaaren geroepen : “bij ons komt er geen droogmolen in de tuin!!”

De reling van het trapgat kraakte, het hangende beddengoed versperde de doorgang naar boven en de wind woei luchtig om het huis, zachtjes roepend ; “als je het buiten had gehangen dan was het allang droog geweest…. “ Het zonnetje lachte mij toe en fluisterde ; “de wind heeft gelijk…”

Afgelopen donderdag zijn wij stilletjes een bouwmarkt ingeslopen en vandaag wordt de droogmolen op een prominent plekje achter in de tuin, uit het zicht van de omgeving, gepoot in een bedje van beton…

Een gedachte over “Droogmolen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: