NX30 Blog nr. 100

Na een kort nachtje met een aantal onderbrekingen in mijn nachtrust, maakt de wekker ons klokslag zes uur wakker.. Nog half slaperig hoor ik boven mijn hoofd druppels vallen op het dakraam.. “hoor ik regen??” Het werd bevestigd met een “ja” gevolgd door “maar dat houdt straks op”
“ow..oké.. ” en ik verdwijn nog voor een kwartiertje naar dromenland. Eenmaal wakker wordt er gedoucht, gedubd wat ik zal aantrekken, een aantal keren weeronline en buienradar geraadpleegd, 2x omgekleed, ontbeten en hup de auto in.
Het is rustig onderweg waardoor ik ruim op tijd bij het treinstation aankom.
Ik draai de parkeerplaats op en rij een rondje hopend op een plekje dichtbij de ingang (en straks uitgang) van het perron.
Voor mij stapt een vrouw uit en de auto rijdt weg..  de vrouw kijkt in haar tas en begint ineens met beide handen te zwaaien, zonder na te denken trapt mijn voet het gaspedaal in. Met wat lichtsignalen en een toetertje stopt de auto, de deur gaat open en een grijzende indo kijkt mij vragend aan. “Uw reisgenote heeft u nog nodig” laat ik hem weten. “Whadoe! Terima kasih!”
Ik parkeer mijn auto, pak mijn rugzak van de achterbank, wandel richting het perron,
dit keer geen koffertje dat achter mij aanrolt maar een rugzak die onhandig over mijn schouder bungelt, met daarin mijn NX30 camera, al enige jaren in mijn bezit maar echte vrienden zijn we nog niet geworden. Emotioneel zat ik vast aan mijn D50.
Ruimschoots op tijd kom ik op de plaats van bestemming aan, loop het station uit en sta ineens in een bonte verzameling van grote en kleine dames/heren en kinderfietsen. Aan een paal hangt een bord met regels aangaande het fietsparkeerbeleid van de stad. Ik stuur een appje naar mijn vriendinnetje van 3 meter met de melding dat ik bij een zwarte fiets sta..
Niet veel later wandelen wij gezamenlijk naar het ontmoetingspunt, waar we, onder het genot van een kopje thee/koffie/glaasje jus, kennis maken met de fotograaf en de andere deelneemster.
Al snel werd duidelijk dat ik niet de enige was die met regelmaat “zomaar iets deed” als het om fotograferen gaat. (oké ik doe vaker “zomaar iets” I know… ben nou eenmaal niet iemand van vastomlijnde regeltjes, ellenlange en dubbeldikke handleidingen) .
Gevieren stapten wij als toeristen in eigen land het decor van de Goudse Kaasmarkt op. Het is druk, maar gelukkig niet zo druk als vorige week.
De boeren onderhandelden over het gele goud, zoals boeren dat doen op een veemarkt…. handje klap. Omringd door mensen van diverse nationaliteiten die overduidelijk genoten van het toneelspel.
De mobieltjes en camera’s worden veelvuldig gebruikt.. Zo ook door ons.
We spelen wat met de D-tjes, F-jes en Iso-tjes en gaan zelfs door en op de knieën. Ik pers de zoeker tegen mijn oog en pak de mensen denkbeeldig op voor de juiste compositie, om ze met 1 klik voor altijd vast te leggen in de digitale wereld.
NX30 en ik worden langzaam vrienden…

allemaal fietsen en wat regelsSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

8 gedachten over “NX30 Blog nr. 100

Voeg uw reactie toe

 1. Hoi Nicole, leuk je ontmoet te hebben en jammer dat het weer een beetje tegen zat. Super leuke foto’s met mooie doorkijkjes. Je heb een hele andere kleurtoon gebruikt dan ik zou doen maar het zijn daardoor wel sfeervolle foto’s geworden. Ik zou ze alleen nog iets lichter maken. Leuk dat je er bij was en misschien tot de volgende keer.
  Groeten,
  Remco Gielen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Remco, sama sama (wederzijds)
   Het was een mooie dag, ik hou wel van dit weer, zolang het maar niet regent 😊
   Dank voor je reactie, het fotograferen van mensen vind ik heerlijk met name omdat er altijd een verhaal te vertellen valt.
   Met licht en donker zal ik wat meer stoeien, hoewel donker/warmte wel mijn voorkeur heeft.

   Ik heb een heerlijk dagje gehad, even verdwijnen in de mensenmassa en vriendjes worden met mijn camera!
   Tot een volgende keer!
   Groetjes Nicole

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: