Lintje

In de stilte van de nacht, het “Social media’ gebeuren uitgezet, laat ik op de ademhaling van mijn slaapkamergenoten (man en doggies, voordat daar misverstanden over ontstaan..) de afgelopen week nogmaals aan mij voorbij gaan..
Ik sluit mijn ogen om de beelden op te roepen, maar val niet veel later in slaap….

Vandaag is het 1 mei.
Een nieuwe maand die druilerig begint. Het jonge blad van de buxushaag is helgroen, de beukhaag vult zich met nieuwe knoppen en her en der verschijnen de eerste jonge blaadjes. Het werk roept, maar ik kan mijn startbutton nog niet vinden, het nagenieten van een bijzondere week houdt mij nog even op de bank..
Een kleine 1,5 week geleden ontvingen mijn ouders een uitnodiging om een première van een korte film, waar mijn vader een kleine, maar veelzeggende rol in heeft gespeeld, bij te wonen.
Woensdag 26 april was het dan zover. Feestelijk gekleed stonden ze om kwart over negen (in den ochtend.. dat vonden ze wel een dingetje..) klaar om opgehaald te worden.
De deurbel ging, ze openden de deur en.. daar stonden 2 neven. Verrast en enigszins verward stapten ze de auto in en lieten zich rijden naar de plek van bestemming, waar ze opgewacht werden door zoonlief die hun begeleidde naar.., nee niet naar het theater maar naar het er tegenoverliggende café, waar ze uiteindelijk te horen kregen dat er geen première was maar dat het om de jaarlijkse uitreiking van de lintjes zou gaan.
De verbazing was te groot, overweldigend.. de rollercoaster was in gang gezet en zoefde van de ene verrassing naar de andere, met als climax het lintje opgespeld, omdat het de Koning heeft behaagd…
Als rustpuntje een gado gado lunch om nog even met zijn allen na te praten.
Maar de week was nog niet afgelopen… Er volgde nog een ontdekking van familie en een feestje vol feestgedruis.

Vandaag is het 1 mei en sluiten we de dag af met een afscheid, iets waar we vorige week ook mee begonnen..tja, ook dat hoort erbij…
Morgen pak ik de draad van alledag weer op, beseffend dat ik een ontzettend rijk mens ben….

#dankbaar

FB_IMG_1493665274923

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: