Kerstavond en Zusjeszijn

Kerstavond, een avond voor ons gezin. Een avond van even bij elkaar zijn, een hapje, een drankje en wat cadeautjes.
Dit keer voor het eerst sinds jaren met ons viertjes, de meiden zijn happy single. Het zuszijn begint een vorm te krijgen en gaandeweg leren ze met elkaars nukken en buien om te gaan. Elkaar te accepteren. Elkaar los te laten en elkaar te omarmen. Door boosheden heen een weg te banen om weer bij elkaar uit te komen en te respecteren dat, ondanks dat ze allebei uit hetzelfde nest komen, ze beiden zo verschillend zijn. Ik zie ze groeien als individu, maar ook in hun rol als zus. Ieder op haar eigenwijze manier. Waar het af en toe afstand nemen van elkaar ook prima in past.
Kerstavond dus, ons avondje. Thuis! Ik kijk naar mijn meiden en voel mij trots op beide karakters, ofschoon ik ze soms best wel achter het spreekwoordelijke behang kon en kan plakken.
De tafel staat vol met fingerfood-achtige lekkernijen, de kaarsjes verlichten de ietwat schaarsverlichte woonkamer. De kerstboom schittert dit jaar iets meer, waarschijnlijk omdat het zijn 20ste verjaardag is. Kerstliedjes vullen de ruimte.. van all I want for christmas tot little drummer boy..
Cadeautjes worden van hun papier ontdaan..Een hapje een drankje en wat lieve woordjes..
De jongste ligt inmiddels languit ietwat uitgeteld op de bank te midden van haar cadeaus en een van de honden heeft zich er ook tussen genesteld.
De oudste verdwijnt in een kookboek van de Australische Masterchef Matt, manlief stoeit met de nieuwe keukenmachine, even later ondersteund door de oudste.
Een klein fijn samenzijn met onze single ladies.
Een kerstcadeautje op zich

collage-2016-12-25-12_24_17

2 gedachten over “Kerstavond en Zusjeszijn

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: