Bijna Kerst..

Bijna, bijna is het kerst..
En ik kom maar niet in de kerststemming… De tijd gaat snel, te snel..
Gevoelsmatig natuurlijk, ieder minuut telt nog steeds dezelfde 60 seconden en de wereld draait nog steeds hetzelfde rondje om de zon in 365 en een kwart dag. En toch.. gevoelsmatig vliegt het voorbij.
Ik schrijf nog wat kaartjes. Hoewel ik mij al jaren heb voorgenomen geen kaarten meer te versturen, is het toch nog steeds leuk om een kaartje te ontvangen, iets wat door de tijd heen ook minder en minder wordt. Van de honderd en soms wel meer, is het aantal handgeschreven kaartjes sterk afgenomen naar.. 10 en soms iets meer..
De mailbox en mijn tijdlijn op Facebook vieren volop kerst. De liefste fijnste en mooiste wensen vliegen over het scherm.
En ik kom naar niet in die kerstsfeer.
Buiten is het grijs. Op Spotify zoek ik de kerst-cd van Rod Stewart, hoofdtelefoontje op en stilletjes laat ik het jaar aan mij voorbijgaan.
De blogjes die ik heb geschreven zijn mijn leidraad, ik hoef ze niet te herhalen, de gebeurtenissen staan beschreven als een dagboek dat ik deel met de wereld.
Ik plaats een glimlach bij de fijne momenten en een giechel bij de grappige. Een traan of wat meer bij de momenten van loslaten en in gedachten blaas ik een kusje naar allen die nu juist in deze periode iemand, iets meer, zo vreselijk moeten missen.
Ik wandel door mijn leermomenten, het zijn er een paar, ik maak er een blueprint van en neem het mee.
Even stilstaan bij het ongeschrevene, nog wel zwevend ergens in mijn achterhoofd. Een aantal blaas ik zachtjes weg de wijde wereld in.
Secondes, minuten, dagen, weken, maanden. Omgezet in herinneringen, waar we in gedachten naar terug kunnen keren. Het moment opnieuw beleven omdat het zo fijn was, het soms troost biedt of omdat het je iets geleerd heeft.
Lieve allemaal,
Dank voor de vriendschappen dichterbij en op afstand, het vertrouwen.
Dank voor het delen van momenten in alle vormen, de luisterende oortjes..
Dank voor de aandacht, de reacties, de likes en het volgen.
Een kerstgedachte… Lief zijn voor een ander begint bij lief zijn voor jezelf ❤
Dag 2016 je hebt mij veel gebracht en soms wat afgenomen.
kerst-2016-1

9 gedachten over “Bijna Kerst..

Voeg uw reactie toe

  1. Ach ja, kerstgevoel. Als kind had ik dat wel. Toen ik zelf kinderen kreeg probeerde ik de kinderen het kerstgevoel te geven. Dat lukte, maar bij mij was het toen al aan het verdwijnen. En dit jaar wilde het ook niet vlotten met het kerstgevoel. Ik moest de avond voor kerst, eerste en tweede kerstdag werken (ook ’s avonds) en kerstgevoel in een verpleeghuis is helemaal moeilijk. En toch, achteraf bekeken, heb ik fijne kerstdagen gehad.

    Geliked door 1 persoon

  2. Met het verstrijken van de jaren is hier de kerstgedachte ook niet meer zo eenvoudig als vroeger, veel mensen die je kende zijn overleden, gaan verhuizen of gewoon afgehaakt. Het zijn wel de dagen waarop veel herinneringen boven komen. Je hebt een prachtige Kerstcollage gemaakt, ik wil je toch goede feestdagen wensen, en voor 2017 gezondheid, vreugde en vrede. Groetjes Ann.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: