Ode aan onze Kerstboom

 

Hij staat er weer, onze kerstboom, dit jaar voor de 20ste keer. Onze Kerstboom, eind 1996 gekocht. Een volle boom, 100% nep maar wel de mooiste in zijn soort.
Ieder jaar vrijwel direct nadat de Sint en zijn Pietermannen het land weer hebben verlaten komt hij na een lange lange winterslaap tevoorschijn uit zijn doos. Die zich door de jaren heen met steeds meer plakband liet omwikkelen om maar niet uit elkaar te vallen.
Onze boom die alle kleuren en vele thema’s heeft gehad van rood, wit,blauw, zwart /wit, tot alle kleuren van de regenboog met enorme knipperende lichtbollen. De roze boom waar we heel internet voor af zochten omdat roze dat jaar juist niet hot en trendy was en we uiteindelijk in Vlaardingen terecht kwamen voor een doos vol roze kerstballen, slingers en andersoortige tierelantijntjes.
Een boom vol Donald Duck, Daisy, Goofy, Kwik, Kwek, Kwak en andere Disney figuren. Ook de Laven uit de Blokkerwinkel hebben zich een Kerstperiode genesteld in onze boom.
Ach en onze favoriete knuffelboom, vol met knuffeltjes van raar soortige kerstachtige wezentjes tot kleine teddybeertjes…
En nu sinds een aantal jaar de bruin, beige, goudkleurige boom.
Ieder had zo zijn/haar taak. Man zorgde dat de takken van de boom weer keurig op zijn plek kwamen, laag voor laag. Op iedere laag van takken kwam een deel van het lichtsnoer te liggen, zo werd de boom opgebouwd.
Daarna waren de meiden aan de beurt, zij zorgden voor de versieringen. En ik.. versierde de rest van het huis.
Dit jaar voor het eerst geen vragen over welke kleur de kerstboom gaat worden, geen dochters die de versieringen in de boom hangen. Die taak is op het bordje van manlief gekomen.
Het kerstgevoel nestelt zich stilletjes aan in ons huis, de lichtjes van de kaarsjes dansen in hun houdertjes.. heerlijk.
De 20ste verjaardag van onze boom, hij straalt. De goudglitterglimmende sterrepiek prijkt ietwat scheef bovenop… Gefeliciteerd Kerstboom en dat je nog maar vele decembermaanden in onze woonkamer mag schitteren!

kerst-2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: