De Indische Kwestie, een kwestie van ons allen

Lieve allemaal,

Geen Ikje dit keer, maar wel iets wat aansluit op mijn vorig stukje en iets wat ons allemaal aangaat.
Lezen, delen jullie maar ook erg belangrijk… Tekenen jullie mee?

De Indische Kwestie is van ons allemaal!!

https://indischekwestie.petities.nl/   p.s. vergeet niet de link in de bevestigingsmail aan te klikken! 

Dank!
 Nicole Bruininga

Indische Kwestie

GO GO GO!! SVP PETITIE INDISCHE KWESTIE ONDERTEKENEN EN VERSPREIDEN.

MORELE OPROEP! Geachte onderzoekers en wetenschappers, kritische journalisten, redacties van media en besturen van uitvoerende instanties voor oorlogsslachtoffers.
Wij zijn de kinderen van de mensen die de WWII in Nederlands Indië en de Bersiapperiode hebben moeten ondergaan en die vele familieleden en ook hun totale bezit zijn kwijtgeraakt én hiervoor nooit als slachtoffer erkend zijn in Nederland.
Wij roepen u op om samen met ons de INDISCHE KWESTIE nú nog hoog op de agenda in DEN HAAG te houden.
We vragen u om samen met ons het negeren door de achtereenvolgende kabinetten van de Indische Kwestie kritisch onder de loep te nemen. En ook de uitvoerende instanties uit te horen die al 70 jaar nalaten hun empathisch vermogen te doen gelden.
De morele doorbraak van staatssecretaris Martin van Rijn voor de Backpay Salarissen van de nu nog levende ambtenaren en militairen (nog maar slechts 500 mensen) is de eerste stap.
Recht tegen de stroom in heeft de huidige staatssecretaris, in tegenstelling tot zijn voorgangers, de NIOD rapporten (‘Indische rekening’: Indië, Nederland en de
backpay-kwestie van Hans Meijer en ‘Sporen van vernieling’: Oorlogsschade, roof en rechtsherstel in Indonesië 1940-1957 van Peter Keppy) zelf ter hand genomen en onderzocht. Recht tegen de eerdere kabinetsbeslissingen in is hij tot de conclusie gekomen dat er wel degelijk een Indische Kwestie bestaat die op morele gronden – achteraf – dient te worden opgelost.

Het doorpakken ligt bij ons en bij iedereen die zich betrokken voelt bij het naar boven halen van de ware geschiedenis en die zich wil inzetten om ‘te winnen’ en om deze geschiedenis recht te zetten in Nederland. Hopelijk nog voordat de laatste mensen, onze nog levende ouders en grootouders, komen te overlijden.

#Indischekwestie#excuses#erkenning#compensatieoorlogsschade#backpaysalarissen#urgentie#markrutte#kabinet#discriminatie#NederlandsIndië#WWII#Bersiap#kolonialwar

Indische Nederlanders Aan Het WoordICM Online (Indische Internetkrant)Indisch- wat en hoeIndisch4everRepatrianten Uit Nederlands-IndiëIndo’s be likeIndowebMaluku4MalukuINDO NOSTALGIA FAMILIE KIEKJESVrienden van het “Indisch Verdriet” Indo en Molukkergroep klein en fijn mét respect Indische HeerenclubJulie, een Indisch meisjeStichting Indisch DordrechtSandra Reemer blogt – Indië KwestieIndisch HerinneringscentrumIndischalbum.nlINDO PlatformBuitenkampersMoesson Hét Indisch MaandbladJava PostIndisch 3.0ERKENNING voor NEDERLANDS Oost- en West INDIË VETERANENVeteranen, Oud-Militairen, SeniorenKoninklijk Nederlandsch-Indisch LegerStichting Herdenking Slachtoffers van de Japanse ZeetransportenSELAMAT MALAM Stichting BusybenStichting Tempo BaruStichting Nusantara, PatriaHet Indisch Zwijgen? Me hoelaIndo’s houden van NederlandngotjehSurabaya – Malang en Java.VeteraneninstituutSteun VeteranenAmerIndo DutchClubMuseum BronbeekBevrijding & HerdenkingStichting Herdenking Buitenkampmoeders en BersiapslachtoffersDutch-Indonesian CommunityBatavia: Dutch Concentration Camp Victims Indonesia 1942-1945Dutch Indonesian Community – Vancouver, BCThe Indo Project, Inc

https://indischekwestie.petities.nl/

 

indishekwestie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: