Koegedoe

Op een winderige herfst-zaterdag, met nog een vleugje griep in mijn lijf, besloten manlief en ik toch even op verandajacht te gaan.
Zoals inmiddels wel bekend mijden wij het liefst de snelweg met al haar soms über-gehaaste en opgefokte gebruikers.
De herfst was deze week nat en guur en dat was te zien aan de smalle weg. De modderplassen hadden zich gebroederlijk verspreid over het wegdek waardoor het her en der een beetje glibberig werd en zodra er een auto passeerde was het noodzaak dat in ieder geval 1 zich in de berm tot stilstand bracht. Wat ook gebeurde..met name door ons.. Manlief steekt dan altijd even vriendelijk zijn hand op.. helaas zijn velen dit gebaar van “kindness” verleerd.. best jammer.
In de verte zagen wij een tractor met giga-aanhanger achteruit steken. De auto werd in de berm geparkeerd en wij aanschouwden het stukje boerenvakmanschap achteruitrijden over een best smal “bruggetje”
De bestuurder werd geleid door zijn 2 boerkameraden en na een paar keer voor en achteruit gereden te hebben stond het grote grijze monster klaar om de dames koe op te slokken.
Aan de andere kant van het gevaarte werd een Saabmens kennelijk ongeduldig, een geïrriteerd claxongeluid ondersteunde het gevoel.. Tja.. geen files op het platteland maar soms een tractor die dwarsligt. De Saabmens keerde de auto en verdween..
De dames koe ietwat geschrokken door het getoeter sprongen onhandig op het inmiddels verkleinde stukje weidegrond.. Één van de dames nam het voortouw… en jaja ook hier geldt.. als er 1 “schaap” over de dam is….
Met een gevulde buik  vol weelderige dames  verdween het grote grijze monster al hobbelend de verte in…
Ook wij reden verder, boven ons overvliegende wolken, voor ons de rust van een plattelandsweggetje..

20161119_102754

4 gedachten over “Koegedoe

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: