Moodboard.. Soulboard

Na een bijzonder fijn weekend vol van samenzijn, emoties, herinneren, herdenken en vieren was het gisteren een goede dag om een moodboard/soulboard te maken. Mij mee te laten nemen in de wereld van plaatjes en woorden. Soms is het heerlijk om te verdwijnen in een lijnenspel of in een, op beeld vastgelegd, moment..
Een mooie manier om de gebeurtenissen nog even vast te pakken om ze vervolgens een mooi plekje te geven in mijn “kastje vol herinneringen”, dat inmiddels al vele laatjes kent. Soms leeg ik een laatje omdat de herinnering vergeelt, verschrompelt en eigenlijk een minder fijne herinnering is.
Ik laat het los, stof het laatje af zodat het zich kan vullen met een nieuw fijn moment.

Het maken van een soulboard is een onderdeel van een cursus.   Ook wordt de vraag gesteld :
Hoe denk jij dat anderen jou zien?
Mijn primaire reactie was… “vast anders dan dat ik mijzelf zie”

Ik dacht terug aan mijn allereerste blog, geschreven op 28 augustus 2015 :

“Een weekje in het liefelijke landschap van Curtil. Iedere ochtend wakker worden in de stilte van de glooiende omgeving. Voor je uit starend en niets te hoeven. Een stokbroodje een kopje thee. De hond van Lida, een oude, soms brommende teckel laat zijn snoet zien. Guus (zo heet hij) tikt met zijn neus tegen mijn been om even aangehaald te worden om daarna zijn pad weer te vervolgen. Een ochtend ritueeltje. Op dit plekje komen we een aantal jaar. 2012 was de eerste keer. Wij werden toen hartelijk ontvangen door Jacques en Lida Baas, een ouder stel, die ooit een boekhandel in Driebergen hadden. Er was meteen een klik, zo eentje die je bij blijft, waar je nog wel eens een keertje naar terug wilt gaan.. wat ook gebeurde.
Jacques overleed in 2014. Tijdens onze laatste ontmoeting in 2013 zei Jacques “de volgende keer als jullie hier zijn dan kook jij Indisch voor mij” helaas kwam er geen volgende keer.. Lida en Guus bleven achter.
Onze laatste (volle) dag hier is aangebroken, veel gezien deze week want de omgeving is mooi. Ook veel gesprekjes gehad met Lida van luchtig grappig tot wat persoonlijker onderwerpjes. Want hoe leuk ik ook luchtige en grappige onderwerpen vind, het naar de kern teruggaan van wat jou en mij beweegt is een van de fijnste ingrediënten in een vriendschap, iets wat ik dit zeker kan noemen.
En als dan iemand als Lida zo maar zegt.. “ik was erg onrustig de afgelopen tijd maar door jouw basic uitstraling van rust, heb ik mijn rust ook weer gevonden”, dan kan ik zo’n mooi compliment alleen maar beantwoorden met een dikke knuffel..”

 

soulboard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: