Tuinman

Op naar de bloemist om iets fleurigs te halen voor schoonzusjelief die haar 45ste verjaardagsdag vierde.
Ik liep van het ene hoekje naar het andere, de keuze was reuze. Geurige en kleurige bloemen dansten nog net niet hun waterbakjes uit.
De wijdopenstaande bloemknopjes riepen “kies mij, kies mij! Ik sta zo veel beter in een mooie vaas dan in deze afzichtelijke emmer!”
Andere bloemen stonden vast in potten met grond, hun kopjes wiegden zachtjes heen en weer en zongen op de tonen van de wind ” Kies mij..ik sta zoveel mooier in een tuin dan hier op deze troosteloze tegels”..
Een keuze maken is soms best een dingetje, dus ik nam van beide varianten één exemplaar mee.

Wachtend voor de balie waar ik nog net niet weggeblazen werd door een airco op standje vriezen, stond naast mij een lange ca. 50-jarige man.
In eerste instantie hadden wij elkaar niet in de gaten totdat.. de blikken elkaar kruisten en er een bommetje vol vreugde ontplofte. Herman kreeg een ferme handdruk en ik een stevige ietwat ontstuimige knuffel ondersteund met een ongelooflijk spontane “ik hou van jou” brul..
Hij schrok er zelf een beetje van en begon een tikkeltje te blozen.

Het was de tuinman die ca. 10 jaar geleden onze tuin heeft aangelegd. Hij was ons nog steeds dankbaar voor alle lunchjes, koffietjes en lekkernijen die wij hem en zijn collega’s tijdens de grote tuinklus hebben aangeboden..
En mij was hij nog steeds dankbaar voor dat ene life changing duwtje in zijn rug….
Wat een cadeautje, zo op een doordeweekse vrijdag in een bloemenshop..

IMG_20160903_145629

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: