Blokjesstamboom

Soms zijn er van die dagen waarop verdriet en vreugde samensmelten.
Gisteren was het zo’n dag. Van een laatste groet aan Tante B, 90 jaar geworden, naar een felicitatie aan Tante D die haar 85ste verjaardag vierde. Tijdens de rit richting het partijtje kon ik de switch van het ene moment naar het andere in alle rust maken. 2,5 Uur later kwamen wij in het feestgedruis aan. Kusjes, knuffels, hapjes, drankjes, dansjes, praatjes en… melig gedoe wat ontstaat als je een stel nichten en neven bij elkaar zet.
Ik kan een schuine bak of opmerkingen met een dubbele twist best waarderen, maar als mijn aura geswaffeld wordt dan vind ik daar wel iets van…
Doordat een nichtje (hoewel ze wel een kop groter is dan ik, maar qua leeftijd en hiërarchie in de familieboomstam toch mijn nichtje is), mijn grote neef (zowel in lengte als in leeftijd) zijn geblokte blouse gebruikte om onze stamboom te visualiseren, ontstond er enige hilariteit. De “swaffelaar” werd in ons “blokjes” gesprek betrokken want tja.. hij zou ook zomaar familie kunnen zijn. “En welk blokje ben jij.. hoe, wanneer?” Veel vragen werden door het doortastende nichtje op de man in kwestie afgevuurd. We kregen net iets too much te horen.. de “no need to know” informatie werd ondersteund met de kennelijke, daarbij behorende, “swaffelende” beweging die mijn aura toucheerde.
Nichtlief sprong in en vroeg hem naar zijn naam..
De man spelde zijn achternaam.. daarna waren de Tenaladies niet meer aan te slepen.. Snotjes nog eens aan toe..
Ongeremd lachen is een heerlijke manier om mijzelf te ontladen en te realiseren dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Zonder het een heeft het ander geen bestaansrecht..

In de regen en donder reden wij naar huis, ik keek achterom, een mooie bijzondere dag…het is zoals het is.

 Blokjesblouse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: