Trouwen doe je samen…

Vandaag 18 jaar geleden stapten mijn lief en ik in onze trouwkleding, waren we druk met haar en make-up, kregen we de knoopjes van mijn trouwjurk met moeite dicht, sprong er nog een knoop van het warme blauwe trouwpak van mijn lief, dartelden(ok, stuiterden) de 2 meisjes in hun witte engelachtige trouwjurkjes door het huis en werden we te pas en te onpas gevolgd en vastgelegd op de gevoelige plaat, door een ietwat ūberblije fotograaf. Kortom een gemoedelijke chaos met een ieniemienie randje gezonde spanning.
De trouwauto, een witte Bentley reed voor en de buurtjes hadden een rode loper uitgelegd die ietwat vloekte met mijn rode zelfontworpen trouwjapon. Onder luid gezang en de joelende menigte achterlatend, reden wij de straat uit.
Er werden foto’s gemaakt en een gevallen egel gered.
Ondertussen werden onze gasten in een klein idyllisch kasteelachtig etablissement opgevangen om zich vandaaruit in kolonne, iedere auto gemarkeerd met een klein roodwitblauw plastic vlaggetje, richting de trouwlocatie te begeven.

Nu wil het zo zijn dat mijn paps en mams op 13 augustus 1960 in het huwelijk zijn getreden…. Mams met een stand-inn bruidegom in Leeuwarden en paps ergens op de woeste baren op MS de Karel Doorman, op weg naar Nederlands Nieuw Guinea.. Dit fenomeen heette “Met de handschoen getrouwd zijn”
Terug naar 13 augustus 1998..
De feestelijk geklede genodigden namen plaats in de mooie trouwzaal. De ambtenaar schraapte zijn keel en begon te spreken..Hij verwelkomde de gasten, in het bijzonder de oma’s en richtte zich vervolgens tot mams en paps, hij vroeg ze op te staan en elkaar de hand te geven… Een doosje met tissues kwam uit de tas van mijn schoonzusje en mijn broertje toverde een bruidsboeketje uit zijn mouw. Paps en mams stonden daar zoals ze er toen in 1960 ook zouden hebben moeten staan.. zenuwachtig.. giebelend..Ik keek rond, onze gasten waren verrast en duidelijk geraakt door deze onverwachte wending.. ik keek naar mijn omaatje..
De trouwambtenaar ging plechtig verder en trouwde paps en mams 38 jaar later nogmaals, dit keer.. samen!

*wordt vervolgd*

2016-08-13 11.44.48

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: