Indisch blikje

Onze Indische oma’s en mama’s hebben zich de kracht van het non-verbaal communiceren eigen gemaakt.. Nee..eigenlijk denk ik dat het een genen dingetje is.. ze hebben het gewoon..
Een eenvoudige maar effectieve manier om zonder 1 woord te reppen duidelijk te maken dat je beter niet kunt doen wat je van plan bent te doen. En dan bedoel ik BETER NIET!
Ik weet niet exact wanneer ik daar voor het eerst mee geconfronteerd werd. Zover ik mij kan herinneren was het er altijd.. zelfs zonder dat je het zag.. je wist gewoon wanneer het toegepast werd..
Op visite bij iemand en iets willen vragen door een gesprek heen… In een winkel lopen en iets aan willen raken..
Inmiddels ben ik ook moeder van 2 dochters en ofschoon ik het in hun jongste baby en peuterjaren nooit gebruikt heb, ik was er namelijk van overtuigd dat ik ook makkelijk zonder kon, bedacht ik in hun kleutertijd dat non-verbale communicatie soms best wel makkelijk kan zijn.
En zo geschiedde het! Ik moest mijn 2 schattige dochtertjes min of meer gelijktijdig terecht wijzen.. Een situatie waar een corrigerende brul niet echt gepast was. Ik koos voor de techniek van mijn oma en mama…
Ik concentreerde mij, focuste op de 2 meisjes.. en met al de mamapower in mij stuurde ik het op ze af….Vol overtuiging dat het effect precies zo zou zijn als vroeger op mij..
Ik was snel een illusie armer.. Dochtertjeslief keken elkaar vragend aan en bijna in koor, duidelijk hoorbaar vroegen zij ; ” mam.??? Waarom kijk je zo raar??!”
Dit was zo niet waar ik op rekende…

Waar ik het over heb??

DE BLIK…

2 gedachten over “Indisch blikje

Voeg uw reactie toe

  1. Hoi Nicole, De BLIK. Volgens mijn collega’s had ik hem. Ik hoefde maar op te kijken en de student die mijn kamer binnen wilde stappen als ik dat niet wilde, stokte op de drempel. Of ik hem op mijn kinderen heb toegepast weet ik niet. Dat zou je aan hun moeten vragen. Maar kennelijk heb ik hem wel. Voor mij onduidelijk hoe ik dat dan doe. Volgens mij kun je het niet oefenen. Groetjes Xx Ria

    >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: