Familie BBQ

10 juli 2016

De zon verdwijnt als een warm oranje gloed in onze achtertuin, een zweem van wolken zweeft bijna aquarelisch langs de langzaam donker wordende hemel.. ik hang uit mijn slaapkamerraam om even te verdwijnen in het kleurenspel en mijn gedachten nemen mij mee naar gisteren…
4 Jaar geleden besloot ik een familie BBQ te organiseren. Ik trommelde broerlief, wat herondekte neven, nichten en een oom bij elkaar, stelde het voor, prikte een datum, maakte een uitnodiging en een paar maanden later stonden er ca. 55 familieleden bij ons in de tuin. Iedereen had eten bij zich want dat was een van de spelregels.
De tafels vulden zich met verschillende soorten saté, indische gerechten en lekkernijen.
Op de schutting prijkte onze stamboom waar veelvuldig naar werd gekeken…”dus jij bent van.. en dan ben jij dus mijn..” we kozen voor het gemak, of je kreeg de titel oom/tante of neef/nicht.. in sommige gevallen kreeg je er twee.
Inmiddels was het gisteren de 4de keer, we kennen elkaar, na goed geoefend te hebben door de tijd heen, bij naam en weten hoe de verhoudingen liggen. De sfeer is heerlijk indisch met een vleugje Surinaams. Teveel van alles, lekker riebut.. en alles samen. De keuken regelt zich vanzelf evenals de bbq. Foto’s, verhalen en recepten worden gedeeld… Wat een cadeautje dit samenzijn.
Ik kom weer terug in het nu en denk aan een stuk uit ‘Gesprekken met mijn vader’ (Bonnie Bessem)
“Je kunt het leven alleen maar leven als je op komt dagen en je kunt er alleen maar zijn als je bewust bent”
Ik snuif de avondlucht en gebruik deze zin als strikje om het cadeautje van gisteren..

 

bruininga bbq 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: