SAMEN

Soms valt er weinig te schrijven omdat het even stil in mij is.. stil omdat er zoveel gebeurt waar ik geen grip op heb en er alleen maar kan zijn op afstand.. Meelevend… Hopend dat het goed gaat komen..
Ik zie mensen die ik lief heb vechten, vechten tegen onrecht van buitenaf. Tegen een lichaam dat over wordt genomen door een ziekte die zijn eigen programma heeft. Ik bewonder ze om hun moed, hun overlevingsdrang, hun kracht..
Ik kijk verder dan mijn binnenste cirkel en zie hoe hard de maatschappij is geworden.. Het grote IK is opgestaan en duwt het geweldige SAMEN aan de kant. IK heerst het liefst alleen, is nietsontziend.. IK heeft een grote bek, verwijt de racist met racistische termen.. IK trapt, liegt, bedriegt, charmeert.. als een wolf in schaapskleren..IK verliest het grote belang uit het oog.. iets wat SAMEN heeft opgebouwd..
IK begeeft zich in alle lagen en is het grote gevaar voor SAMEN..
SAMEN is liefde, voor elkaar met elkaar, is begrijpen, begrip opbrengen, ..SAMEN is elkaar in de ogen kijken en zeggen wat je denkt, soms hard maar altijd opbouwend, om daarna weer samen verder te kunnen. SAMEN is niet gelijkvormig en heeft begrip voor het anderszijn. SAMEN is niet altijd lief maar wel eerlijk.. SAMEN is hoop.
Ik kijk naar mijn binnenste cirkel en voel SAMEN.. ik kies voor SAMEN.
Ook al is het op afstand met een ietwat machteloos gevoel..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: