Koningsdag 2016

Koningsdag 2016 zou compleet verregenen en verwaaien.. het tegendeel bleek waar..

De zon kietelde Zwolle, waar dit jaar onze Koning Willie en toet la famielje de hartelijke en feestelijke felicitaties in ontvangst nam. Er werd gezongen en gedanst, handjes geschud en selfies gemaakt. Het was hartverwarmend op een toch redelijk kille dag.
Onze Koningsdag startte op de bank, gekluisterd aan de tv om vervolgens in de auto te springen en naar de big City te rijden. Feestend Oranje was al goed op dreef… Op zich ben ik niet van zuipende en blowende mensenmassa’s maar het levert wel bijzondere plaatjes op.. we maken een wandeling en komen bij een feestje dat er niet was, gelukkig is alles op redelijke loopafstand, ook voor mij jaja..en ploffen na wat belletjes en appjes bij onze vriendjes op de bank in een café. We lopen wat, drinken wat en sluiten een gezellig samenzijn met een heerlijke thaise maaltijd en spelletjes wordbrain af. Op onze terugweg naar de auto baanden wij onze weg door feestend Amsterdam.
Wij passeren een man. Hij wankelde, hield zich staande aan een vensterbankje en hield een hele proclamatie over.. de zaken des levens. Zijn armen zwaaiden als dikke slappe elastieken onhandig alle kanten op.. hij lachte luidkeels .nam nog een slokje..Zijn glazige ogen gericht op de wereld buiten zijn wereld die één stoeptegel groot was, waar schimmen van mensen hem passeerden, zo ook wij..
Zijn stem galmde nog even na totdat het,
ongeveer 2 stoeptegels verder, opging in het feestgedruis…
10 minuutjes later lieten wij het geluid en de drukte achter ons.. en na een uurtje ploften wij in alle stilte op onze bank..
Slaap lekker wereld.. en morgen.. gezond weer op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: