In Between…

Omdat het ook hier niet altijd sterrenlucht en zonneschijn is en er ook wel eens regen met Franse bloembakken de hemel uit komt vallen (sorry voor de verhaspelingen), word je hier in dit stukje van het jaar, getrakteerd op het fenomeen in between fall and spring…
De winter wordt buitenspel gezet door deze 2.
Kleuren vloeien over van oudbruin naar babygroen afhankelijk van de sterkte van het licht.. een prachtig schouwspel. Zeker als je zo door het land aan het toeren bent..
De zon schijnt en de jonge knoppen aan bomen en struiken steken speels hun kopjes naar buiten, in afwachting van het juiste moment.
De lammetjes springen wat onwennig door de wei, struikelen over hun eigen pootjes, blèren om aandacht èn om hun moeder om zich vervolgens vast te zuigen aan een van haar tepels.
We stoppen op een plekje waar een meertje boven een huis uitsteekt en waar het water tegen wordt gehouden door een dijkje dat, door een smal, kort, stenen bruggetje, dat ophoudt bij een klein deurtje in het dak, verbonden is met het huis..
Een bijzonder plekje waar we even erg van genieten..

De zon speelt met de kleuren en alles wat licht is begint te glimmen… totdat de zonnestralen opgevangen worden door dikke donkergrijze wolken..
De takken laten hun kopjes hangen.. de lammetjes zoeken al blèrend hun moeder op om onder haar te kruipen.. de lucht wordt donker en alles wat lente is krijgt ineens een herfsttintje..

We rijden in onze auto met glazen dak zodat wel optimaal van de omgeving kunnen genieten.. achterin een mandje vol lekkers van de markt.. en verheugen ons op de warmte van de houtkachel, het zuurtje in de wijn en het soms stilzwijgend samenzijn…

4 gedachten over “In Between…

Voeg uw reactie toe

 1. CHEZ DENISE : Zowel het “gesloten restaurantje” als jouw “beschrijving van de dorpjes” is heel herkenbaar. Ieder die ooit in Frankrijk was, zal dit bekend voorkomen…Leuk!

  KLUIZENAAR : Zo lopen wij er ook regelmatig bij met vakantie. Zeker wanneer het weer buiten niet aantrekkelijk is. En ik ben het met je eens dat dit zéker zijn charme heeft en dat dit met vakantie nog veel plezieriger is dan thuis…

  IN BETWEEN: Alweer heel herkenbaar !

  ONTSTRESSEN : Na zo’n lange tocht is de aankomst in zo’n huisje inderdaad net als “thuiskomen”. Alles valt dan heerlijk van je af en het voelt als een soort “beloning”, als een “cadeautje”.

  Nicole, jouw beschreven onderwerpen hebben op mij een goed effect gehad. Ik heb schrijven ook altijd al leuk gevonden en vond opstellen maken op school heerlijk. Dagboeken bijhouden en verslagen maken van vakanties wilde ik wel doen en deed ik ook maar vond ik altijd óók een hele “opgave”. Inmiddels ben ik daar dan ook al jaren mee gestopt.
  Door je eigen belevenissen in een kort humoristisch verhaaltje te zetten, verwerk je ze op een positieve en ook nog eens creatieve manier en ook blijven ze je op deze wijze bij…Jij hebt me met jouw “mijnikjesenik”op een idee gebracht en nu ik EINDELIJK tijd heb hoop ik ook ruimte te (kunnen) maken om mijn/onze ervaringen “op papier” te zetten en wat is die Smartphone dáár een handig hulpmiddel bij.

  BEDANKT en ik blijf jou lezen hoor !
  Liefs els.

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Els,
   Erg leuk dat je meesleest en DANK voor je zeer uitgebreide, leuke en fijne reactie!
   Ik schrijf zoals ik lees, langzaam en kort hahaha. En ja mijn mobiel is een fijn hulpmiddel! En tijd… heb je altijd, al is het maar een gesloten moment zo ergens tussendoor.
   Ik kijk uit naar jouw schrijfsels!
   Lieve groet Nicole

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: