Chez Denise

Het landschap is hier veel te mooi om er niet doorheen te rijden. De routeplanner wordt standaard zo ingesteld dat snelwegen en tolwegen vermeden worden. En wat dan vaak overblijft zijn smalle kronkelige landweggetjes waar je, als je je hand uit het raam steekt, bijna de warmgele brembloemen, die in bossen langs dit soort weggetjes staan, kunt aanraken.
We komen door dorpjes die soms maar uit een handvol huisjes. En hoewel er weinig leven te bespeuren valt behalve loslopende kippen, heeft het ook wel iets idyllisch.
Her en der staan er boederijtjes die hun glorietijd al even achter zich hebben liggen en zich troosteloos laten omarmen door een uit de kluiten gegroeide wilde klimop.
We parkeren de auto in Uzerche, vlak bij de kerk en lopen naar het restaurant dat natuurlijk gesloten is en pas de volgende dag opengaat.. Hebben wij weer.. De vriendelijke eigenaar stuurt ons naar een ander restaurant, even verderop. We wandelen een trap af en staan stil voor een gevel met in het midden een deur en aan weerskanten een groot raam. Er hangt over de gehele breedte vergeelde vitrage voor ramen en deur waardoor je niet naar binnen kunt gluren. De menukaart van Chez Denise hangt nonchalant aan de binnenkant, met plakband tegen het raam geplakt.. Nieuwsgierig doe ik de deur open …
Heerlijke geuren nemen ons mee naar binnen en een kakafonie van geluid omarmt ons.
Aan de kleine tafeltjes met karafjes water en wijn zitten mensen al etend geanimeerd met elkaar te praten. Je zou zo aan willen schuiven. Chez Denise komt naar ons toegewaggeld “avez vous reserve?” In mijn allerbeste Frans antwoordde ik “Non”
Chez Denise kijkt om zich heen “moment”
Ze loopt de keuken in en komt even later weer terug, gebaart ons mee te lopen, moppelt iets van “Terrasse panomarique” doet de deur open en bood ons een plekje op een redelijk smal balkon aan.. zij knikte en wij ook..
Dikke slik.. want het was hooooog..”Terrasse” was misschien net iets te veel gezegd maar het uitzicht en het eten… magnifique!
En..onze 1ste lunch buiten!
Chez Denise.. een pareltje verstopt achter vergeelde vitrage..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: