Ik hou ook van jou

Ik hou ook van jou..
Zinnetjes als “ik hou van jou” strooi ik niet als kruidige pepernoten de hysterische menigte in. Ik ben daar best wel zuunig op. In tegenstelling tot het doen van boodschappen.. Daar let ik dan weer niet op de “kleintjes”. Ik haal wat ik nodig heb, aangevuld met lekkers wat ik onderweg tegenkom. Eerlijk gezegd vind ik het boodschappen doen een noodzakelijk kwaad, er lopen altijd teveel mensen juist daar waar ik ook wezen moet. Of.. er ontstaat een theeloos kransje vlak voor het schap waar ik iets uit moet hebben..Hoewel ik denk dat ik niet over een kwaadaardige geest beschik, komt er zo nu en dan een duiveltje naar buiten..In gedachten dan..
De gangpaden zijn meestal niet al te breed waardoor ze snel een soort slalom baan worden met obstakels als langzaamaanrijdende winkelwagentjes en onuitgepakte dozen, waar ik in een onbewaakt moment of tegenaan bots of over struikel.. Uiteindelijk komt ook hier, de finish in zicht, gemarkeerd door een bord waar KASSA op staat. Wat een idiote bezigheid eigenlijk. . Van het schap in je kar, van de kar op de kassaband, vervolgens de tas in..Touchdown in de kar en hup de auto in. Thuisgekomen worden de tassen in de keuken geplaatst , de ingekochte producten in een daarvoor bestemde kast of lade gelegd, om ze vervolgens er weer uit te pakken.
Ik ga even terug naar de auto, alles ingeladen, karretje geparkeerd in de daarvoor bestemde rij. .. Op naar huis.. Ik zette mijn auto in zijn achteruit, keek alle kanten op, om er zeker van te zijn dat ik, zonder andere weggebruikers te raken, achteruit kon rijden.. All clear.. mijn auto gleed behoedzaam van de parkeerplaats de weg op.. in mijn ooghoek zag ik een auto de bocht om scheuren en vol gas op mij af komen.. ik in mijn remmen en blokkeerde de hele weg. De tegemoetkomende auto kwam piepend tot stilstand.. een raam schoof naar beneden..Een rode, geluid producerende, brulboei stak uit het raam. Geen idee wat voor woorden mijn auto omarmden… Ik had wel een vermoeden..dat wel.. Een stel ongecontroleerde, zwaaiende armen zetten kracht bij zijn gemoedstoestand. Het zag er niet zo best uit.. Ik stapte rustig uit mijn auto en hoorde de man bulderen, keek naar mijn auto en vervolgens naar de zijne.. De beste man was nog net niet aan het schuimbekken.
Rustig bewoog ik mij naar de dolle hond, keek hem aan en zei..” ik hou ook van jou” ….. En het werd stil…..ik knikte, draaide mij om, liep naar mijn auto en reed weg…. Hunkerend naar het moment om voor de zoveelste keer de boodschappen door mijn handen te laten gaan..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: