Tante Bea..

18 november 2015

Ik laat nog even een gesprek met Hugo Borst over zijn moeder, die aan alzheimer lijdt, aan mij voorbij gaan.. Hij heeft een boek geschreven “Ma”.. over de dagelijkse dingen, de veranderingen, de (mantel)zorg…Over de bijzondere en soms heftige..maar ook de kleine breekbare momenten die je samen beleeft.
Begin september zat ik, tijdens een verrassingsfeestje, naast tante Bea. Een gezellige, vrolijke indische tante die erg van feestjes houdt..haar ogen glinsteren, ze geniet, ze straalt een ondeugende blijheid uit en kletst lekker een eindje weg. …Ineens richt ze haar ogen schuin naar het plafond en verdwijnt ze abrupt uit het nu..Ik wrijf haar zachtjes over haar handen en zing mee met een liedje..Haar lippen komen bijna onzichtbaar in beweging en ik zie dat ze naar de woorden zoekt om uiteindelijk mee te zingen… Ze kijkt mij aan en zegt..”ik wist hier niets van, ….van dit feestje…en ik heb mijn pyjama nog aan” …ach Tante Bee ik wist er ook niets van, zit hier ook in mijn pyjama.. Ze kijkt mij aan met haar glimoogjes…..

 Voor Hedy, Shirley, Thea, Elianne, Jos, Luud, James, Ronald, Johnny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: