Stem op de lepel!

7 oktober 2015

Er is zoveel gaande om ons heen en soms laat ik mij daarin meeslepen, brul ik in mijn eentje dat ik het er niet mee eens ben, like ik dingen waar ik mij mee kan vereenzelvigen om iedere keer weer tot de conclusie te komen dat het eigenlijk allemaal zinloos geweld is wat we elkaar en onszelf aandoen.
Dan is het tijd om mij bezig te houden met de basale dingen in het leven.
En mijn lunchbreak is daar een prima moment voor.
Voor hen die mij kennen weten dat ik het liefst 3x per dag warm eet.. I know.. niet een hele goede gewoonte.. Maar wel lekker.. Voor hen die mij niet kennen weten dat nu ook.
Nu is het zo, dat wij vaak, zeg maar, iedere dag, wel een kliekje overhouden voor de day after, zo ook vandaag (Jippie)
Mijn lunch bestaat (inmiddels bestond) uit een aardappeltje, slavinkie en ja ja in basterdsuiker geroerbakte spruitjes (I love it)
Bordje in de magnetron en ondertussen het bestek pakken en daar stond ik.. voor een lade met bestek, groot en klein, het kleine voor het ontbijt en het grote voor het diner… Een dilemma.. het is lunchtijd, heb je daar ook een maat voor? Uiteindelijk maar voor de kleine gekozen, omdat het gewoonweg fijner eet, ongeacht het moment vd dag.
Ik heb veel restaurantjes met of zonder ster van binnen mogen aanschouwen en heb heel veel genoten van alle heerlijkheden die ik voorgeschoteld heb gekregen… maaarrrrrr….. dat bestek….
In vele gevallen eet men, volgens de etiquette hoofdzakelijk met mes en vork.. en daar gaat het regelmatig mis met mij..
Ik zit te stuntelen.. rechts snijden, links eten, links snijden, rechts eten… Het lijkt op jongleren, ben ik ook niet goed in.. Wil ik wat meer op mijn vork nemen, valt het aan de andere kant er net zo hard weer af.. .(zucht)
Kortom het switchen van mes en vork is bijna een kunstvorm, die ik helaas nog steeds slecht onder de knie heb..
Ik hunker in dit soort situaties naar een lepel! Hoe fijn is het eten met een lepel? nou ik kan je vertellen : Heel fijn!
Uit mijn lade pak ik een mes, vork en lepel, snijd het vlees en de aardappel in kleine stukjes, leg het mes aan de kant en ga verder met lepel en vork.
Ik zeg Weg met de etiquette : Stem op de lepel!
Zo.. en nu aan het werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: