Spoor 8

11-12-15
Spoor 8

Gisteren kwam ik weer sinds tijden op Utrecht Centraal. De trein kwam tot stilstand en samen met mijn medereizigers stapte ik uit en vervolgde mijn pad richting mijn aansluiting op perron 8, aangeduid als Spoor 8.
Ik nam voor het gemak de roltrap die mij naar de Centrale Hal omhoog rolde. En daar stond ik.. zocht naar aanknopingspunten… Waar is Rituals? De vorige keer was die nog links van mij.. en dat Italiaanse eettentje?? Ik had dus geen idee welke kant op te moeten.. best lastig. Ik maakte een pirouette.. Een hele trage om de omgeving in mij op te kunnen nemen.
Als in een fatamorgana doemde Rituals op, Met een diepe zucht van verlichting baande ik mij een weg door het gekrioel van reizende medelanders om mij heel even te laten opgaan in de geuren van doucheschuim. Een vriendelijk mevrouw bood mij een kopje thee aan.
Op naar Perron euh Spoor 8…
Omdat ik ietwat aan de vroege kant was en geen zin had om omarmd te worden door de koude kou besloot ik even de AH in te lopen. Onderweg kwam ik 2 meiden tegen die, in hun rokjes volgehangen met schattig kleine Starbucks bekertjes, een tikkeltje verveeld liepen te paraderen..
In de AH aangekomen besloot ik een rolletje stophoest mee te nemen en zocht naar een kassa.. ik liep op een kakafonie van gebliep af en zag hoe men hun aankopen scande en met pin betaalden.. eitje zou je denken..
Ik hield mijn rolletje stophoest in de ene hand, een bliepje, op het scherm stond het product plus prijs. Ik duwde mijn pinpas in de daarvoor bestemde gleuf… “even wachten” meldde het apparaat. .. Bliep.. Bliepbliep bliep bliepbliep. .. en ja hoor mijn stophoest had zich op het scherm verviervoudigd.. “Mevrouw..gaat het niet goed?
Het teveel werd eraf gehaald en de vrouw verdween weer in de massa shoppende treinreizigers.. Ok.. betalen.. … “euh.. mevrouw u moet eerst op het scherm aangeven hoe u wilt betalen…”
Ik draaide mij om naar de vriendelijke stem achter mij..mijn mond ging open en ik hoorde mijzelf zeggen…”vroeger ging toch heel anders..” ik keek de vriendelijke stem aan, lachte haar toe en dacht…”VROEGER?!? crisis ik word echt oud”……
Op naar spoor 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: