Ruis en hysterie

9 oktober 2015

De stille stilte is al enige tijd vervangen door ruis, die op de achtergrond meedeint en soms kneiterhard naar voren schiet.
Het glooiende landschap heeft plaats gemaakt voor het platte rivierenlandschap met haar soms drassige weilanden, smalle slootjes vaak gemarkeerd door de grillige knotwilgen. Blauwe reigers, ooievaars, water-en roofvogels die ik hier in volle vlucht mag aanschouwen, het mist alleen nog maar de stille stilte..
Een stilte die goed is om te overdenken, om de balans op te maken, een rustpunt in ons hectisch en soms ook idioot bestaan..
Gedachten die als kleine balletjes door mijn hoofd stuiteren, sommige bijna ongrijpbaar. Botsend tegen en stuikelend over vraagtekens, punten en komma’s..dikke, dunne, grote, kleine….
Meningen over delicate onderwerpen zijn veelal voor of tegen, een gulle middenweg lijkt ineens niet meer te bestaan.
In het ergste geval verandert men in een soort groene Hooligan (Shrek in een onvriendelijke versie) vastklampend aan een mening, meejoelend met de meute, zonder misschien echt te weten wat er geroepen wordt, doof voor alles wat anders klinkt.. Facebook wordt gelanceerd als DE nieuwsbron..
Ooit zat ik, heldhaftig als ik ben, in een achtbaan. Het bakje kwam in beweging en daar ging ik.. omhoog, omlaag. Ik werd heen en weer geschud en vond het alles behalve aangenaam. Het ene moment zag ik de tegels voorbij schieten en het andere moment vloog ik over de toppen van de bomen, mijn stembanden leidden hun eigen leventje en produceerden een luid en ongecontroleerd gekrijs. Naast mij begon men mee te krijsen. Wetende dat mijn (k)reisgenote dit verre van eng vond, vroeg ik, waar ik haar bijval aan verdiende, het antwoord.. massahysterie…
We worden En masse hysterisch..
Overigens.. na dit avontuur was ik 3 dagen schor..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: