Oma´s geboortedag

13 oktober 2015,

Oma’s geboortedag

Ze zou vandaag 101 geworden zijn, onze oma Pingky. Ik schrijf haar naam nog steeds zo, als enige volgens mij (een disleksiedingetje denk ik).
Onze oma van deegbolletjes op de verwarming, vroeger had je nog van die dikke verwarmingselementen vaak wel dubbele, waarop van die mooie zachte witte bolletjes deeg op een theedoekje lagen te rijzen. Een oma die altijd tassen vol eten mee nam als ze kwam logeren (en ook weer tassen vol eten mee terug kreeg van mijn mams). Een oma, tussen de etensdampen, samen oelekend, kokend, kletsend met ons mams, staand of gedjongkokt in de keuken. Geuren van eten die ik nog zo voor de geest kan halen en daarmee ook Oma.
Haar garnalen kroketjes, frikadel djagoen, een extra portie verstopt in haar kast speciaal voor mij.. “Kom Nic, hier..kijk”. Het altijd aanwezige zakdoekje onder haar BH bandje.. nu stoppen we er een mobiel onder.. Haar flesje 4711…
Een oma van lottoformuliertjes, ze is er nooit rijk van geworden, maar wat geloofde ze erin.
Een Oma die mij mijn eerste indisch woordje leerde, iets wat mijn vader niet geheel in dank afnam toe ik het tegen hem zei.. Een ondeugende oma… Overigens is dat ook het eerste indische woordje wat ik mijn dochters leerde…
Vandaag vieren wij haar geboortedag.
Gefeliciteerd lieve oma, maak er een fijn feestje van!

oma6

 

 

Een gedachte over “Oma´s geboortedag

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: