Mooi Compliment..

28 augustus 2015, Curtil Sous Buffieres

Mooi compliment…
Een weekje in het lievelijke landschap van Curtil. Iedere ochtend wakker worden in de stilte van de glooiende omgeving. Vooruitstarend en niets te hoeven. Een stokbroodje een kopje thee. De hond van Lida, een oude, soms brommende tekkel laat zijn snoet zien. Guus (zo heet hij) Tikt met zijn neus tegen mijn been om even aangehaald te worden om daarna zijn pad weer te vervolgen. Een ochtend ritueeltje. Op dit plekje komen we een aantal jaar. 2012 was de eerste keer. Wij werden toen hartelijk ontvangen door Jacques en Lida Baas, een ouder stel die ooit een boekhandel in Driebergen hadden. Er was meteen een klik, zo eentje die je bij blijft, waar je nog wel eens een keertje naar terug wilt komen.. wat ook gebeurde.
Jacques overleed in 2014. Tijdens onze laatste ontmoeting in 2013 zei Jacques “de volgende keer als jullie hier zijn dan kook jij Indisch voor mij” helaas kwam er geen volgende keer.. Lida en Guus bleven achter.
Ons laatste (volle) dag hier is aangebroken, veel gezien deze week want de omgeving is mooi. Ook veel gesprekjes gehad met Lida van luchtig grappig tot wat persoonlijker onderwerpjes. Want hoe leuk ik ook luchtige en grappige onderwerpen vind, het naar de kern teruggaan van wat jou en mij beweegt is een van de fijnste ingrediënten in een vriendschap, iets wat ik dit zeker kan noemen.
En als dan een iemand als Lida zo maar zegt.. “ik was erg onrustig de afgelopen tijd maar door jouw basic uitstraling van rust, heb ik mijn rust ook weer gevonden”
Dan kan ik zo’n mooi compliment alleen maar beantwoorden met een dikke knuffel..

2 gedachten over “Mooi Compliment..

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: