Kri-t-ikje

Kri-t-ikje
Hoewel ik een frequent gebruikster ben van Facebook en daar eerlijk gezegd ook wel plezier in heb, verbaas ik mij met regelmaat wat er allemaal gepost en dus gedeeld wordt.
Het is een bron van informatie geworden waarin de scheidslijn tussen realiteit en fictie bijna niet meer valt te onderscheiden. Zo worden hoaxen voor waar aangenomen en wordt Facebook als vertrouwelijke nieuwsbron neergezet. Het is zoals mijn vader zegt : Een open riool….ideaal om verloren familie terug te vinden, vriendschappen nieuw leven in te blazen, belangrijke levensmomenten te delen of foto’s te posten van heerlijke eetmomentjes, maar…ook een perfect podium om elkaar ongezouten en ongenuanceerd de waarheid te vertellen. Ruzies worden en plein publique uitgevochten en de meest stompzinnige verwensingen vliegen je om je oren. Als tegenhanger heb je de Likes , thumbs up en alle vormen van “laten we toch lief zijn voor elkaar”. .
Een paar klikken zijn er nodig om te weten hoe oud je wordt, wat je naam in een of andere oertaal betekent, wie je beste vrienden zijn, hoe je toekomst eruit ziet.. en ga zo maar door.
En dapper doen we aan deze ongein mee, en waarom? Zijn wij op zoek naar een bevestiging? Is dit een nieuwe manier om mensen aan onszelf te binden? Delen wij het omdat het TE grappig is?
Natuurlijk heb ik mijzelf ook even ondergedompeld in deze poel van onzinnigheid, het resultaat? Ik word heel oud, mijn naam betekent strijdster, mijn beste vrienden zijn mensen die ik via Facebook ken en nooit in het echie heb ontmoet..en mijn oom is in het geheim verliefd op mij..
Ondertussen worden onze gegevens verzameld in een database ergens in Silicon Valley en zullen wij gaandeweg overspoeld worden met nog meer op niets gestoelde of enigszins onderbouwde bagger..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: