Keukentafel

14-12-2015
Keukentafel

Na, mijn zelf confronterende gewaarwording van de keiharde realiteit, geaccepteerd te hebben, ga ik voortaan als 50plusser, die het zo nu en dan over vroeger heeft, door het leven..
En dat is helemaal prima.
Waarom? Omdat de, in vroeger, gecreëerde fijne momenten omgezet zijn in dierbare herinneringen in het nu.. Zo ook de afgelopen dagen.. Even terug naar een plekje van vroeger, waar kinderen groot werden, waar herinneringen ontstonden.. Waar de keukentafelgesprekken fijn waren en nog steeds zijn…
En ineens realiseer ik mij dat de keukentafel DE ontmoetingsplaats in huis is.. Zo ook bij ons.. Ik kijk naar onze grote tafel midden in de keuken, robuust oud eiken met 2 laatjes aan één kant. Het blad is, zoals een blad moet zijn (wat ons betreft dan natuurlijk ) onbewerkt en geleefd waarop een extra krasje niet misstaat maar het juist een stukje mooier maakt..ach wat zijn hier veel momenten aan beleefd… verjaardagen, etentjes, klaverjasjes, gesprekken. Er hebben veel mensen aan deze tafel gezeten, jong en oud.. Er zijn veel verhalen gedeeld, er is gelachen er is gehuild.. Als een tafel kon praten…..dan zou ik een boek kunnen schrijven..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: