Ik ben even ver weg..

31 augustus 2015, Chateau Chervix

Ik ben even ver weg..
En dan klopt onze buurman en huisjeseigenaar Karl (ja met een K want het is de Duitse uitvoering en niet de “Engelse”..) op de deur met de melding dat we de wifi uit moeten zetten, er is slecht weer op komst. Ineens voel ik wat lichte paniek door mij heen schieten…We zijn dan helemaal afgesloten van de buitenwereld… Mensen kunnen ons niet bereiken.. wij kunnen niemand bereiken.. Ik schiet nog snel een paar whappjes de wereld in, allereerst aan mijn beide dochters.. dan toch ook maar eentje aan mij broer en schoonzus.. Wie nog meer.. HELP
Van alles schiet door mijn hoofd.. Veel tijd heb ik niet meer.. het slechte weer nadert, de wind steekt op.. het wordt donker.. ow nee het was al donker.. smile-emoticon
En plop.. weg is de verbinding, ik ben niet meer bereikbaar..
Daar sta ik dan, met al onze apparaten.. en ineens ben ik ver weg..
Tussen dichtbij en verweg zit een stekkertje met daaraan een kastje..
die nu levenloos op de grond ligt..
Ik ga 35 jaar terug in de tijd, de tijd van de dubbeltjes en kwartjes. Toen nog niet iedereen een huistelefoon had, zo eentje met een draaischijf. Toen er nog telefooncellen her en der stonden waar van die grote zware telefoonboeken in hingen.
De tijd waarin we elkaar kaarten stuurden of nog brieven schreven..
Of dat je nog naar je TV moest lopen om van zender te switchen..
Ik luister.. de regen tikt op het dakraam.. geen gedonder?
Het kastje, onze toegangspoort tot de wereld, laat ik toch maar voor de zekerheid op de grond liggen..
Hoe “onwennig” het ook voelt,
ik ben even ver weg…
p.s. ik kan dit natuurlijk pas morgen posten…
p.s.2 : morgen = vandaag
p.s.3: lees het met een knipoog, de wereld is niet vergaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: