Hoor de wind waait…

17 November 2015

Hoor de wind waait door de bomen…
Raast is een beter woord. De regen klettert uit de lucht, kortom lekker herfstig weer.
Gelukkig is het nog geen 5 december. Een zware dag voor de goeie ouwe Sint die toch behoorlijk aan moet poten met al die multicultigekleurde pietjes. Tis toch even wennen lijkt mij na 150 jaar (het mag iets meer of iets minder zijn) samengewerkt te hebben met de oude vertrouwde Zwarte Pieten. En dan ook nog eens bijna van je paard afgeblazen worden.. ik benijd die man niet..
Toen wij in onze “ikgeloofnoginSinterklaas” periode zaten, leefde wij altijd vol spanning naar 5 december toe.. Dan mochten mijn broertje en ik onze schoen in de gang zetten, een appel en een wortel voor het paard.. (Hebben wij ooit een bordje Nasi Rames neergelegd voor de Goedheiligman?)
Wij zongen een liedje en gingen ergens een hapje eten.. Mams, mijn broertje en ik liepen via de achterdeur naar de auto, Paps kwam later via de voordeur naar buiten..
Volgens mij moest hij altijd net op het laatste moment nog even naar het toilet.
Na het eten reden we niets vermoedend naar huis, de voordeur werd geopend… het licht ging aan en……..Holiemolie wat een bende!! De hal lag bezaaid met hooi..pepernoten een afgekloven appel en stukjes wortel..
Ach die goeie oude Sinterklaastijd.. in onze kinderogen, gewoonweg een gezellig familiefeestje met pepernoten en chocolademelk, een hoop rotzooi en wat cadeautjes, zonder gedoetjes. .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: