Eendjes

16-2-2016
Eendjes..

Ieder jaar, zo tegen het eind van januari, komen meneer en mevrouw Eend een tijdje in onze tuin op visite. Zo ook dit jaar.
Zonder aankondiging zitten ze ineens op de rand van de vijver, nemen een plons en genieten zichtbaar van elkaars gezelschap. Heerlijk dobberen ze van de ene kant naar de andere kant. Tegen het einde vd middag zijn ze verdwenen, soms in stilte en soms, al luid kwakend, maken ze nog een extra rondje over onze tuin.
Na een aantal weken komen ze langzaam naar de keuken gewaggeld.. manlief fier voorop, nek lang gerekt, zodat hij bijna boven de Buxus haag uit kan kijken. Het vrouwtje drentelt er, netjes afstand houdend, achteraan. Met een paar luide kwaken meldt meneer Eend zich en ik sta klaar met een broodje en mijn hondjes staan klaar om aan te vallen.. Na het broodjesritueel waggelen ze saampjes weer terug naar de vijver.. Een dikke klodder shit achterlatend..das dan weer jammer..
Een paar jaar geleden kwam er ook een aantal ongenode gasten mee.. Één daarvan was een oude norse, ietwat door de tijd gehavende mannetjes eend. Hij nam het voortouw, sprong van de vijverrand en stapte vastberaden op mijn keukendeur af.. vlak voor de deur maakte hij zich lang en keek naar binnen.. Kwakend tikte hij met zijn snavel tegen het raam.. Nou hou ik niet van dit soort gedrag dus negeerde ik deze wildvreemde eend. Beledigd keerde hij zich om en op hoge poten, luidkwakend stormde hij op zijn kornuiten af..deze sprongen van de vijverrand, de leider draaide zich om en met veel kabaal kwam de eend weer, in zijn 5de versnelling, aangewaggeld… Toch enigszins geïntimideerd door zijn gedrag verkoos ik binnen te blijven.. Vlak voor mijn deur veranderde hij in een ninja-eend..sprong omhoog en trapte met zijn platvoeten tegen mijn deur, keek mij aan, draaide zich om, kwaakte zijn kornuiten bij elkaar en verdween….Mij toch wel even beduusd achterlatend..
In de verte zaten meneer en mevrouw Eend rustig op de rand van onze vijver,
wachtend op de lente..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: