Een doordeweekse vakantiedag

1 september 2015, Chateau Chervix

Een doordeweeks vakantiedagje
Manlief verdwijnt zo nu en dan in een verzameling van woorden geperst in wat men zo mooi noemt .. boek.
Hij ademt rustig, af en toe een diepe zucht en zijn hoofd gaat van rechts naar links.
….ik bedoel natuurlijk van links naar rechts anders zou hij in het arabisch lezen..
Een van mijn “handicaps” is het gevoel voor richting.. die heb ik dus niet. Wat ook wel weer makkelijk is, als je het maar weet. Zeg ik rechtsaf ga dan gerust linksaf. De kans dat je de juiste weg neemt is vrij groot..
Mijn lief rijdt graag auto en vermijdt het liefst alle hoofd-en snelwegen. Ons ritje voert ons over weggetjes die lager dan het land liggen, omringd door struiken en bomen waardoor het lijkt alsof je door een tunnel rijdt maar dan zonder bovenkant..zeg maar een cabrio tunnel..
De doorsnee Fransoos rijdt graag door en zal je op dit soort weggetjes ook niet zo snel tegenkomen. En heel eerlijk gezegd is dat helemaal niet erg. Zo nu en dan tellen we maar liefst 3 auto’s op een afstandje van 30 km. Wij kijken om ons heen, wisselen wat woorden, (nee geen woordenwisseling want dat klinkt anders) en genieten..
Het doel is vaak een plaats waar wat te zien valt, een kerkje, een abdij, een museum en iets waar je kunt eten. (Erg belangrijk voor een Indisch meisje wink-emoticon )
En zo belandden wij in een schattig klein Frans dorpje. Een smalle hoofdstraat omringd met rijtjes middeleeuwse, aan elkaar vastgeplakte huizen, verstopte de toegang tot de kern van dit dorpje.
En daar in de kern ergens achterin ligt een restaurantje, met tafeltjes en stoeltjes onder een enorme plataan, die als een grote parasol je beschermt tegen warme zonnestralen of natte regendruppels. Zo eentje waar je met familie en vrienden uren onder zou kunnen vertoeven, hapje drankje… Wat een heerlijk plekje en het eten… fantastisch!
Wij zitten en genieten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: