Contactloos betalen

5-2-2016
Contactloos betalen

Van onze bank kreeg ik op een dag een nieuwe bankpas toegestuurd. Verbaasd was ik omdat mijn “oude” bankpas nog niet over de datum was. (Best bijzonder dat er op dood materiaal een tht-datum zit..)
Enfin, ik switchte de pasjes en ging op pad.
Deed her en der wat boodschapjes en pinde er vrolijk op los. Als laatste was het bakkertje aan de beurt.. heerlijk om zo’n winkel gevuld met geuren van vers gebakken brood binnen te stappen. Hoewel ik veel te veel zag wist ik mij te beperken tot een halfje wit, een halfje volkoren, een paar croissantjes en nog wat waar een mens blij van kan worden. De mevrouw noemde het bedrag en vroeg :”pinnen?” Ik knikte en stopte mijn pinpas in het apparaat, haalde aan om mijn pin in te toetsen… maar voordat mijn wijsvinger de toets raakte hoorde ik een bliep en zei het apparaat dat ik betaald had.. ik dacht..das snel.. keek verward.. en zei …”euh.. er gaat iets niet goed hier”
Na wat wisselingen van onze gedachtes kwamen wij er achter dat DIT het nieuwe betalen was.. contactloos.. en ik zag al mijn zuurverdiende eurootjes door de lucht zweven.. de grip op mijn portemonnee was verdwenen..
Ik belde mijn bank met de melding dat ik niet contactloos wil betalen. De meneer aan de andere kant was een snelle verkoper die meende dat het nieuwe betalen helemaal hip en trendy was en vroeg mij waarom ik daar niet aan mee wilde doen. Mijn gedachte zei: ” oké ei, dat gaat je geen drol aan, zeur niet, je verdoet mijn tijd dus stuur gewoon een andere pas.” mijn mond zei : “Daarom niet. Ik ontvang graag een nieuwe pas zonder contactloos betalen “.
Ik luisterde naar zijn spreekbeurt over de voordelen en de kosten…KOSTEN? ja een nieuwe pas zou mij 3,50 kosten. Mijn gedachte zei:” jij snapt het leven niet” mijn mond zei het net iets anders..
Een weekje later lag de nieuwe pas in de bus…contactloos en…kostenloos 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: