Bek houwuh!

18 oktober 2015

Het is een mistige zondagochtend, zo eentje die ik, genesteld op mijn bank, ingesloten door een roedel honden prima kan overleven. Kopje thee, mijn ipadje en mijn toegang tot de buitenwereld, kortweg mobiel genoemd, in mijn nabije omgeving.
Een uitzicht over het omgeploegde land, uitlopend in een weiland waar de koeien staan te grazen. Het eindigt in een rijtje ongelijkvormige bomen waar de mist nog op leunt.
Het zonnetje schijnt op het nu nog gelijkmatige wolkendekbed waardoor er een difuus licht ontstaat, een schilderijtje, maar wel eentje waar zo nu en dan een auto door heen dendert..
Ik hou van vergezichten, turen in het oneindige even los komen van alles wat ons bezig houdt..
Maar ik hou ook van de stad, Amsterdam heeft mijn voorkeur, het leeft, het bruist er gebeurt altijd wel iets onverwachts.
Zo liep ik op een dag met een vriendinnetje door de Big City, nu is mijn vriendinnetje 3 meter lang en maakt reuzenstappen, ik dribbel daar dan heel dapper naast, en soms lukt het mij om haar bij te houden, zodat we samen al lopend (lees voor mij: rennend) naast elkaar van de gekte om ons heen kunnen genieten.
Zo ook op dat bewuste moment.. al kijkend om ons heen kwam er een ouder dametje, al roepend, op mij af benen :”Recht lopen!” dit herhaalde zij enkele malen. Ik deed diverse pogingen om rechter dan recht te lopen maar kennelijk voldeed ik niet aan haar eisen..
Nog een 1,5 meter van mij verwijderd bulderde zij ; ” RECHTS LOPEN!!” ik sprong van schrik opzij ..en zei ” Ow sorry mevrouw..” Waarop ik vriendelijk terug kreeg : BEK HOUWUH”
Ja hoor dat heeft ik weer… We keken elkaar aan en schoten vreselijk in de lach..
Het leven is leuk, ik hoop voor die mevrouw ook

P.s. mijn vriendinnetje is natuurlijk niet echt 3 meter lang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: