Agenda

5 januari 2015
Papier versus digitaal

Agenda, vrij vertaald….de dingen die gedaan moeten worden ..
Al vroeg worden wij met dit fenomeen geconfronteerd, onlosmakelijk gekoppeld aan alles waar we ons mee bezig moeten of mogen houden.
Mijn eerste confrontatie met dit, in het begin nog, onbeschreven boekwerk was in mijn brugpieperjaar. Volgens mij was het zo’n hitkrant agenda, die gaandeweg werd volgeplakt met uitgeknipte plaatjes van stoere mannen, waar ik als tienermeisje toch wel tegen op keek. Starsky en Hutch sierden menige pagina. Aangevuld met nog meer beroemdheden, tekeningetjes, songteksten, verkapte spiekregeltjes, leuke opmerkingen van klasgenootjes, de geheime verliefdheden..en natuurlijk, waar het allemaal om te doen was…huiswerk…ow.. en .. het bijvak..Nablijven..
Een envelopje voor de geodriehoek, een plekje voor de briefjes die zo nu en dan over en weer gingen…
De slanke agenda werd dikker en dikker en moest uiteindelijk bij elkaar gehouden worden door een breed elastiek, dat natuurlijk ook onder gekliederd werd..
Vandaag de dag proppen wij ons hele leven in een apparaatje dat, wat je er ook instopt, qua formaat niet dikker of dunner wordt. Waarin je kunt knippen en plakken zonder schade aan te richten aan een volgende pagina..
Waar het bladeren, swipen wordt genoemd en de mogelijkheid bestaat dat alles in een wolkje boven je hoofd met je meereist..
Hoe handig dit ook is, ik blijf een “dubbele” agenda voeren.
Want hoe leuk is het om eens in de zoveel jaar, even terug te kunnen bladeren naar de papieren weekoverzichten, die door een paar krabbeltjes het denkbeeldige wolkje boven ons hoofd vult met (bewegende) beelden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: