1000 haren grijs

01-2-2016

1000 haren grijs

Er komt een moment dat je jezelf afvraagt waar die landingsbaan midden op je hoofd toch vandaan komt..
Mijn kastanjekleurig haar heeft alle tinten bruin gezien. Ik was van het verven (en soms ook een permanentje) maar wel het voorzichtige type geen kleurrijke uitspattingen. Meestal gewoon uit een pakje bij de drogist aangevuld met een kleurshampoo van Gūhl.
Tot dat ene moment.. ik legde mijn haardos in de handen van een kapster.. want coupe soleil was in en om zelf te gaan klooien met badmuts en haaknaald leek mij niet zo’n goed plan.
Daar zat ik dan, plastic cape om, badmuts op en de (naar wat later bleek) stagiaire begon driftig aan mijn haar te plukken..
De sprietjes ontsprongen als jong gewas bovenop het blauwe landschap.. In de spiegel kon ik het prima volgen.. Gevoelsmatig ook want het ging er op sommige stukken best hardhandig aan toe.
Maar ja wie mooi wilt zijn….
Na enige tijd was deel 1 van de klus geklaard.. Mij hoofd zag eruit alsof ik zo’n bol, die statische elektriciteit opwekt, stevig omarmd had..
Part 2.. Gewapend met een bakje ontkleurpap en kwast ging het meiske in de aanval.. ” een kloddertje hier…een kloddertje daar…” Mijn hoofd veranderde van plofkop naar een papperig gelig maanlandschap.
Een groen kapje zoog de boel vacuüm en mij hoofd werd opgeslokt door een ronkend en blazend monster.. In de verte hoorde ik “koffie?”
Na enige tijd werd ik gered, met een deskundig oog keek zij naar mijn hoofd ..”het kan nog wel even”
Een cue voor mij om in te grijpen.. op mijn dringend edoch vriendelijk verzoek werd het kapje verwijderd.. Het vacuüm gezogen condoom trok zij, met een lichte vorm van irritatie, van mijn hoofd (wat een bevrijding). Mijn haar werd gewassen en gefohnt..
Ik keek in de spiegel en zag daar, tot mijn schrik, het ultieme….. Nutbush city limits kapsel ever..(voor de jongeren onder ons..Tina Turner 1990)
En nu, ruim een kwart eeuw verder ben ik in de fase…1000 haren grijs terecht gekomen en stel mij de vraag…
…ingrijpen of niet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: